Přečteno: Zpovědi podezřelé

Autor: James Patterson a Maxine Paetrová
Počet stran: 327
Rok vydání: 2012/ překlad 2015
Nakladatelství: CooBoo
Odkaz na ČBDB zde
Anotace: TANDY ANGELOVÁ je mimořádně inteligentní, krásná, nadaná a bohatá. A také pravděpodobně poslední, kdo viděl rodiče naživu. Je ale vrah?

HARRISON ANGEL je dvojče Tandy, mimořádně nadaný a úspěšný klavírista, ale pro rodiče byl i tak vždycky spíše zklamáním. Je ale vrah?

HUGO ANGEL je jejich mladší sourozenec, ovšem už v deseti letech má až neuvěřitelnou fyzickou sílu. A rodiče na něj vždycky byli stejně tvrdí jako na všechny ostatní. Je ale vrah?

MATTHEW ANGEL je ze všech sourozenců nejstarší. A také je největší hvězdou amerického fotbalu. A i on má víc než jeden důvod, proč by měl nenávidět své rodiče. Je ale vrah?



Z mého pohledu...
Jak už to tak u detektivek bývá, celý příběh začíná vraždou. Tentokrát se jedná o manželský pár, který policie najde v jejich vlastní ložnici bez jediné kapky krve. A přesto jsou mrtví. První podezřelou věcí je, že jediný kdo byl uprostřed noci, kdy zemřeli doma, jsou jejich děti a osobní asistentka. To policii přidá na přesvědčení, že vrahem musí být někdo z rodiny.
První a hlavní podezření padá na Tandy. Je snad vrah vlastních rodičů jediná živá dcera? Ano, úmyslně říkám živá dcera. Tandy měla kdysi ještě sestru, ale to by bylo jiné vyprávění.
Tandy se tedy rozhodne, že celý případ vyřeší sama a věří, že vraha rodičů odhalí dříve než policie. Ale podaří se jí to? A je vrah někdo z rodiny?

První věcí, která je na knize zvláštní je to, že Tandy celé vyprávění prokládá svými vzpomínkami a odhaluje tak svou minulost. A opět se dostáváme k hrdince, která je navenek dokonalá a uvnitř má spoustu jiných věcí, než jen dokonalost. Druhou věcí, která vás u knihy bude držet je to, že Tandy píše, jako by s vámi mluvila, nebo se vám svěřovala. Ke čtenáři mluví v jednotném čísle a člověk má pocit, jako by příběh vyprávěla přímo jemu. A nakonec třetí věc, která mě potěšila. Tato kniha má krátké kapitoly, každá má zhruba 4 strany a čtenář se nemusí prodírat kapitolami dlouhými desítky stran.

Co se samotného příběhu týče, mohu jedině chválit. Postavy byly dobře propracované a o každé z nich se během knihy dozvídáme nové a nové věci. Co se mi líbilo bylo to, že kniha vás nabádá k tomu přemýšlet o tom, kdo by mohl být podezřelý. A samozřejmě několik stran před koncem jsou podezřelí úplně všichni včetně ostatních lidí z domu, jako třeba jejich soused. Když se přesuneme k samotné detektivní zápletce, mohu opět jen a jen chválit. Celou dobu to vypadá nějak nebo nijak a na konci se to najednou zvrtne a musím říct, že mě kniha nutila tolik přemýšlet o tom, kdo je vrah, že jsem ani nepřemýšlela nad tím, jak to celé skončí. A nutno podotknout, že konec mě opravdu mile překvapil, protože by mě snad ani nenapadlo, že by to mohlo skončit takhle.

Kniha má ještě druhý díl, na který si chystám půjčit hned, jak odnesu přečtené knihy do knihovny. A teď jen doufám, že si ho mezitím nikdo nepůjčil. Upřímně jsem zvědavá, co se ještě stane a s čím mě autor překvapí.

Knihu hodnotím 90% a musím říct, že jsem jí zhltla během dvou dnů, jak moc byla čtivá. Určitě doporučuji přečíst!

Četl jste někdo tuto knihu? A jaký na ní máte názor? Pište do komentářů!

Komentáře

  1. Opravdu lákavě napsané! Asi se po knize budu muset podívat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knizku neznam, ale autor je znamej a dobre hodnocenej tak po ni mozna juknu. Tvych 90 procent je docela lakavych :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná recenze :) Hned jsi mě na knihu nalákala :) Jdu se mrknout, jestli ji mají v knihovně :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky