Knižní radůstky - Svět knihy 2017

Ahoj všichni!
Dnes tu mám trochu speciál. Jako správný knihomol jsem si nemohla nechat ujít Svět knihy. Abych to shrnula, měla jsem seznam se čtyřmi knihami s tím, že si k nim ještě nějaké vyberu.. To jsem ale netušila, že si jich domů přinesu tolik... Dnes, když píšu tento článek je čtvrtek (a vydávám ho až o týden později), takže vám tu ukážu knihy, které jsem si pořídila během tohoto dne. Nicméně zítra mám ještě sraz se Slovartem a v sobotu s CooBoo, takže ještě dostanu nějaké recenzní knihy. Ty vám ale ukážu až na konci měsíce v květnových radůstkách, protože už takhle tu mám 14 kousků a článek zase bude hodně, hodně dlouhý. Pojďme se tedy už konečně vrhnout na knihy.

Vezmu to podle nakladatelství, a začneme YOLI, protože od něj mám knih nejvíc...



 Tíha vesmíru (Jennifer Nivenová). 

Anotace: KAŽDÝ SI MYSLÍ, ŽE DOBŘE ZNÁ LIBBI STROUTOVOU - odvážnou dívku s úctyhodnou váhou, jejíž fotku s titulkem "nejtlustší teenagerka Ameriky" otiskly před dvěma roky snad všechny noviny v USA. Libby se ale od té doby změnila - a nejen co se váhy týče. 

STEJNĚ TAK SI KAŽDÝ MYSLÍ, ŽE DOBŘE ZNÁ I JACKA MASSELINA. Mezi spolužáky je oblíbený, rnadí s nejkrásnější holkou ze školy a na první pohled to může vypadat, že má všechno, co si může přát. Až na to, že trpí prosopagnosií - není schopný rozeznávat lidské tváře a svůj handicap samo sebou skrývá. 

Když tedy na sebe Stroutová a Masselin narazí ve škole, svět se rázem obrátí vzhůru nohama - minimálně Van Burenova střední. A malér je na světě!




Nespavost (J. R. Johanssonová)
Anotace: Insomnia je dokonalým mixem všeho, co na románech miluju - je v ní napětí i zvraty, a postavy nejsou vůbec černobílé, takže jsem si až říkal, jestli jsou vážně tak hodné nebo vážně tak zlé. Tuhle knihu každému vřele doporučuju a doufám, že se brzy objeví pokračování.
James Dashner, autor celosvětově úspěšné série Labyrint

Abych pravdu řekla, takové anotace mám nejradši. Vlastně to ani anotace není a nic vám to neřekne. Ale přesto vím, že kniha vypadá skvěle. Jinak teď koukám, že na databázi knih je popis knihy, tak přidávám odkaz


Odvrácená tvář lásky (Colleen Hooverová)
Anotace: Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustraná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc, že chce porušit obě jeho pravidla...


Prozřetelnost (Jamie McGuire)
Anotace: V městečku Providence se studentka Nina Greyová dostane do ohniska války mezi nebem a peklem. Dívky, otřesená náhlou smrtí svého milovaného otce, se s Jaredem Ryelem seznámí úplnou náhodou... nebo si to alespoň myslí. Přestože ji ten pohledný a trochu tajuplný mladík přitahuje, Nina je vůči němu podezřívavá. A když se začnou rojit otázky bez odpovědí, Jared riskuje všechno, aby si udržel ženu, nad kterou má bdít - a prozradit jí tajemství, o němž přísahal, že je bude chránit...
Jenže láska mezi potomkem padlého anděla a lidskou dívkou se nezamlouvá skoro nikomu: ani Ninině matce, která se bojí, že Jared vtáhne její dceru do věčného boje, ani odmrštěnému nápadníkovi Ryanovi, ani Jaredově mladší sestře Claire a nakonec ani pekelným démonům, kteří mají vlastní plány a cíle...

Abych se přiznala, anotaci jsem si pořádně přečetla až teď... Ale za 29 korun jsem jí tam nemohla nechat :)


Proroctví (Jamie McGuire)
Za 29 Kč jsem si rovnou pořídila i druhý díl, nicméně moc nechci číst anotaci, jelikož by mohla obsahovat spoiler k prvnímu dílu. Nicméně vám sem přidám odkaz, kdybyste se chtěli podívat. :)

Poté tu mám nakladatelství Jota, kde se mi povedly sehnat druhý a třetí díl série Chaos od Patricka Nesse, každý za  Kč. Opět sem nebudu dávat anotace, protože se jedná o druhý a třetí díl, ale přidám vám sem odkazy tady a tady. První díl už mám objednaný, takže až celou sérii přečtu, můžete se těšit na recenze!

Dalším stánkem, který jsem rozhodně musela navštívit bylo nakladatelství HOST.

Případ ukradeného zubu (William Ritter)
Anotace: Zábava v holmesovském stylu pokračuje! Ve druhém, rozmařile humorném dílu série s podivínským detektivem a paranormálními jevy v hlavní roli. 
Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být. Zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzvání, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy. 
Nejprve se objeví zákeřní kožoměnci maskovaní jako roztomilá koťátka. O dej později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad´s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neznámá bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamum žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.
Případ ukradeného zubu je pokračování úspěšného románu Jackaby. (česky Host 2015)

Hana (Alena Mornštajnová)
Anotace: Existuje-li něco, co prověřuje opravdivost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a člověk je pouze bezmocným nástrojem osudu? Je zima roku 1954 a devítiletá Mira se přes zákaz rodičů vypraví k řece jezdit na ledových krách. Spadne do vody, čímž se její neposlušnost prozradí, a je za to potrestaná tím, že na rodinné oslavě nedostane zákusek. Nevinná příhoda z dětství však pro Miru znamená zásadní životní zvrat. Následuje tragédie, která ji na dlouhá léta připoutá k nemluvné a depresivní tetě Haně a odhalí pohnutou rodinnou historii, jež nadále popluje s proudem jejího života jako ledová kra. Příběh, který vychází ze skutečných událostí, popisuje Alena Mornštajnová ve strhujícím tempu a se smyslem pro dramatičnost, až má čtenář pocit, že sleduje napínavý film. Zůstává jen otázka, zda se kra osudu nakonec přece jen rozpustí...

Nesměla mi chybět ani kniha z Odeonu, na kterou mám zálusk už delší dobu a navíc má krásnou barvu...

Vegetariánka (Han Kang)
Anotace: Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v dravé patriarchální společnosti její náhlé vegetariánství a zejména neoblomný postoj, s jakým se vzepře svému muži i rodině, představuje pro její okolí ohromný šok. Dosud žila pouze v úloze obyčejné ženušky, přesně podle přetrvávajících konzervativních představ v ekonomicky rychle se rozvíjející, nicméně společensky v určitých směrech stále velmi zkostnatělé Jižní Koreji. Bez zbytečných řečí poslušně plnila manželova přání, vařila jeho oblíbená jídla, vypravovala ho do práce a čekala na něj do pozdních hodin, kdy se on vracel z dlouhých firemních večeří. Teď však chce uniknout kruté nadvládě masožravosti a přimyká se k rostlinnému světu - tak moc, že ji obrazy květin na nahém těle svedou k zakázanému sexuálnímu poměru. 

Zavítala jsem i ke stánku Albatros media, kde jsem si vybrala dvě krásky od Egmontu...

Bez srdce (Marissa Meyerová)
Anotace:
Kdysi dávno, než se stala postrachem říše divů, byla neblaze proslulá Srdcová královna jen dívkou, která toužila po lásce.

Prequel ke slavnému příběhu Alenky v říši divů a za zrcadlem dopsala autorka Měsíčních kronik. 

Catherine je jednou z nejžádanějších dívek v říši divů a zároveň oblíbenkyní dosud svobodného Krále. Její zájmy jsou však úplně jiné. Jako nadaná pekařka touží po tom postavit se na vlastní nohy a živit se výrobou lahodného cukroví. Pro její matku jsou podobné cíle nemyslitelné - zvlášť když má Catherine šanci stát se královnou.
Na královském plese, kde má obdržet oficiální žádost o ruku, se Cath setkává s pohledným, záhadným Šprýmem a poprvé ucítí skutečnou přitažlivost. Šprým se jí začne potají dvořit, přičemž oba riskují Královu nelibost i hněv dívčiných rodičů.
Cath je pevně odhodlaná zvolit si v životě vlastní cestu, jenže v zemi plné kouzel a zvláštních tvorů má osud zcela jiné plány. 

Caraval (Stephanie Garberová)
Anotace: Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, nevyrovná se to realitě. Je to víc než hra. Je to magie! Scarlett jej vždy chtěla zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání...Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, musí jim Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí. 
Nutno dodat, že tato kniha mě překvapila svou velikostí a váhou. Opravdu jsem nečekala, že bude tak "mohutná"

Poslední dvě knihy jsou z Knižního klubu (stánek Euromedia, tuším) a každá stála 49 Kč. Že jsou od stejného autora jsem si všimla až doma, tak doufám, že se mi budou líbit.

Odpusťte mi, váš Leonard (Matthew Quick)
Anotace: Právě dnes má Leonard Peacock narozeniny. A právě na své narozeniny si do batohu k učebnicím přibalí P-38, pistoli nacistického důstojníka, kterou zdědil po svém otci. Právě dnes Leonard zastřelí svého bývalého nejlepšího kamaráda Ashera Beala a potom i sebe. Už se nemůže dočkat. Ještě předtím se však musí rozloučit se čtyřmi lidmi, na nichž mu záleží : se stařičkým sousedem Waltem, s houslovým virtuózem a spolužákem Babakem, s Lauren, jež miluje Ježíše (a do níž byl trochu zamilovaný zas Leonard) a taky s Herr Silvermanem, který v Leonardově třídě přednáší o holokaustu. 

Terapie láskou (Matthew Quick)
Anotace: Pat Peoples se vrací domů z léčebny pro duševně choré a svět kolem mu nedává příliš smysl. Jeho oblíbený fotbalový tým hraje na stadionu, který před několika měsíci ještě nestál, přátelé mají manželky a děti, ačkoli nedávno byli ještě svobodní, a nikdo mu nechce vysvětlit, jak je to možné. A hlavně s ním nikdo nechce mluvit o jeho milované ženě Nikki, se kterou se jistě brzy zase shledá, i když právě teď žijí odloučeně. 
Pat si z toho ale nic nedělá, protože věří ve šťastné konce. Stačí přece na sobě pracovat, nenechat se odradit pesimismem, udržovat se ve skvělé formě a být laskavý k lidem, a život vás odmění. Tak to je přece ve všech dobrých filmech a knihách. Co si o tom myslí váš terapeut, mrzoutský táta nebo divná kamarádka Tiffany, nehraje roli. Protože je jen otázkou času, kdy odluka skončí, Pat se s Nikki opět shledá a budou žít šťastně až do smrti. Nebo ne?

A kolik jste si toho na Světě knihy pořídili vy? Já si odnesla ještě další dvě knihy a pár recenzních výtisků. Ty uvidíte v příštím článku, sem už by se nevešly :)

Komentáře

  1. Pořídila sis opravdu super kousky :-)
    Vidím, že skoro všichni si z SV přivezli "Vegetariánku" a "Bez srdce". Budu teda zvědavá na recenzi ať vím, jestli se do knih také později pustit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, také jsem koukala, že si všichni pořídily podobné knihy :D
      N.

      Vymazat
  2. Jé :) na spoustu knih, které sis koupila, se také chystám, hlavně na Tíhu vesmíru :) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji za komentář. Na tíhu vesmíru se chystám hned co dočtu knihy, které mám na recenzi :)
      N.

      Vymazat
  3. To jsou ale úlovky! Už se těším na skvělé recenze.🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné kousky :D Nespavost jsem již četla a celkem povedená YA kniha. Jamie mám strašn ráda a tyhle knihy mám také doma, ale myslím, že je budeš číst dříve než já :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, mám toho tu opravdu hodně a nevím co číst dřív :D
      N.

      Vymazat
  5. Ahoj, pěkný článek 💕 Jestli chceš, můžeš si přečíst o mém Světě knihy a jaké nové knížky mi přibyly v knihovničce, byla bych ráda ☺️ ( http://knihomolka-obecna.blogspot.com/2017/05/svet-knihy-2017.html )

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky