Selekce - můj názor na celou sérii

Ahoj všichni!
Říkala jsem si, že je to tu samá recenze a že by stálo za to, zavést nějaký nový druh článku. Jak už jsem tuším na facebooku zmiňovala, od září bude vždy na začátku měsíce kromě radůstek ještě jeden článek - Shrnuto - září 2017. Bude se jednat o článek, ve kterém vám ukážu, co jsem daný měsíc četla, něco málo vám o knize povím a případně vás odkážu na samostatný článek. Kromě toho bych ale chtěla psát názory na celé knižní série. A protože si myslím, že o Selekci mám celkem co říct, dnes bych chtěla začít právě s ní. Do článku vám dám i spoustu odkazů, takže se nezapomeňte podívat.

Počet knih: 6
Jmenovitě: Selekce, Elita, První, Dcera, Koruna, Šťastně až navěky
Autor: Kiera Cassová
Nakladatelství: CooBoo

Přemýšlela jsem, jestli dát všechno dohromady, ale myslím si, že přehlednější bude to rozdělit na více částí, se kterými vás ze všeho nejdřív seznámím.

Selekce, Elita, První
Toto je základní trilogie, která vyšla. Jedná se o příběh prince Maxona, který z donucení rodičů pořádá Selekci (jakousi soutěž), do které vybere 32 dívek, ze kterých si na konci vybere nevěstu. Pokud vás zajímají recenze na jednotlivé díly, stačí kliknout na názvy výše. Do Selekce se dostává hlavní hrdinka - America. America pochází z jedné z nejchudších kast (kasty jsou takové rozdělení společnosti, čím nižší - tím "horší"). Zprvu je proti celé Selekci a jediné co chce, je dostat se domů. Jak už to tak ale bývá, Maxon a America se do sebe zamilují.
Samostatná trilogie jako taková se mi líbila. Samozřejmě, je to asi pro mladší čtenáře, ale minimálně jako odpočinková četba jsou tyto knihy super. A za mě vám tuto trilogii mohu vřele doporučit.


Dcera, Koruna
S dalšími dvěma díly už je to ale horší. Teď pozor, bude malý, i když naprosto očekávatelný spoiler. Dcera a Koruna jsou o dceři Maxona a Americy. Opět si můžete jednotlivé články rozkliknout. Tyto dva díly už mi ale připadají poměrně zbytečné. Eadlyn, hlavní hrdinka, byla v prvním díle naprosto nesnesitelná a namyšlená. Koruna to sice trochu vylepšila, ale osobně si myslím, že psát další dva díly, které jsou v podstatě o tom samém jen s jinými postavami, bylo zbytečné.


Šťastně až navěky
Je naopak kniha, za kterou jsem opravdu ráda. Jedná se o povídkovou knihu k Selekci, Elitě a První a musím říct, že se skutečně povedla. Část, kdy Maxon převypráví Selekci ze svého pohledu a v podstatě se jedná o to samé mě sice moc nevzala, ale ostatní povídky o dalších postavách mě skutečně bavily a musím říct, že se povedly.


Obálky
Všechny knihy mají také dokonalé obálky. Samotná obálka je vždy velmi minimalistická a přes ní je papírový přebal, který je skutečně povedený. Pokud se nepletu, knihám zůstávaly původní obálky a nic kromě názvu se neměnilo. Mně se osobně nejvíc líbí Selekce a Šťastně až navěky. Co vám?


Závěrem
Vám z těchto knih doporučuji přečíst hlavně první tři knihy a povídky. Knihy Dcera a Koruna si také můžete přečíst, na druhou stranu ale o moc nepřijdete, pakliže si je nepřečtete.

Jak se vám tento formát článků líbí? A co si o sérii myslíte vy? Pište do komentářů!

Komentáře

  1. Mě se série Selekce líbila opravdu hodně. I když se mi tedy začala líbit až od druhého dílu. Četli jsme si společně s babičkou (nevím jakto, ale taky si tuhlé sérii oblíbila), bohužel oděšla dříve než stihla dočíst Dceru a Korunu a docela mě to i mrzí, tak snad aspoň na dálku cítí můj dobrý pocit z toho jak se mi to nakonec líbilo :)
    Už i kvůli tomu, že nás to s babčou tak spojilo, bude tohle moje oblíbená série, navždy :)

    Měj se hezky! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju za komentář! Neboj, babička určitě ví, že se ti knížky líbily :)
      N.

      Vymazat
  2. Tato série se mi strašně moc líbila, neměla by jsi tip na podobné knížky? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto sérii mám teprve rozečtenou :) Mám za sebou první dva díly a ty mě opravdu bavily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti budou líbit i ostatní a snad jsem ti toho moc neprozradila
      N.

      Vymazat
  4. Selekci miluju 💜 je to úžasná série, kterou jsem si oblíbila už od první stránky. I když byla Dcera a Koruna vcelku slabšími článkami, hodně se mi líbily. A Šťastně až navěky byla neuvěřitelně slaďoučká knížečka a ty ilustrace💜💜 ☺☺
    Jinak moc pěkný článek 💜💜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Šťastně až navěky se mi také moc líbilo :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky