Přečteno: Jak myška hledala kamarády

Autor: Nina Mav Hrovatová
Počet stran: 32
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Osamělá myška by si moc ráda našla kamarády. Jenže jak to udělat, když každé zvířátko, které potká, něčím urazí.

Uvědomí si, v čem udělala chybu? Přijde na to, že není důležité, jak kdo vypadá, ale jaký je uvnitř?

Z mého pohledu...
Jak myška hledala kamarády vypráví příběh malé, osamělé myšky. Snaží se najít si kamarády, ale stále ne a ne objevit ta správná zvířátka. Na každém jí totiž něco vadí a i když jí to možná nedochází, každého, koho potká nějak urazí. Uvědomí si, jak se chová? A udělá s tím něco?

Abych byla upřímná, jsem z knížky trochu rozpačitá a nejsem si moc jistá, zda je vhodná pro děti od čtyř let. Je zde na uvážení rodičů, jestli jim připadá vhodné dítěti tuto knihu předčítat. Přeci jenom každé dítě je trochu jiné, některé to vezme v pohodě a jiné by možná mohlo špatně reagovat na po většinu příběhu nepříjemnou myšku. 

Co se mi na knize moc líbilo byly ilustrace, které jsou opravdu povedené. Malou ukázku vám přidávám i sem, kdybyste ale nad pořízením knížky pemýšleli, tady je odkaz na ukázku z knihy. 

Popravdě si úplně nejsem jistá, zda bych knížku doporučila. Obsahuje sice zcela patrné poučení a děti by si z ní měly odnést to, že nemůžou být ke všem přehnaně upřímné, protože by to ostaní mohlo urazit nebo jim ublížit. Zároveň mi ale připadá docela "drsné" to dětem předat takto napřímo. Každopádně nejsem rodič a tak myslím, že nemohu soudit.

Zda knížku pořídit nebo ne proto tentokrát nechám na vás.

Za poskytnutí knihy k recenzi bych kažopádně chtěla mockrát poděkovat Albatrosmedia!

Komentáře

  1. Na první pohled vypadá knížka moc pěkně. :) Souhlasím, že přímo a na tvrdo něco dětem předávat nemusí být nejšťastnější cesta. Stejně jako ty ale nejsem rodič, takže to nemohu úplně posoudit. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky