Přečteno: Tohle léto říkám ano

Autor: Lindsey Roth Culliová
Překlad: Nika Exnerová
Počet stran: 264
Rok vydání: 2020/ překlad 2020
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Rachel Brooksová měla vždycky jasné cíle: mít samé jedničky a dostat se na vysněnou univerzitu. A vyplatilo se to – po letech pilného studia odmaturovala na výbornou a je připravená to oslavit…nicneděláním . Protože doteď říkala na všechno ne. Ne tancování, ne večírkům, a hlavně ne klukům. A teď to konečně přišlo – nic jí nebrání bavit se… kromě jí samotné. Co kdyby to ale přeci jen zkusila? Svěží letní příběh o tom, co se stane, když hlavní hrdinka začne říkat ano novým zážitkům i vztahům.

Z mého pohledu...
Rachel byla vždycky takové to hodné, vzorné děvče. Ve škole měla samé jedničky a její jediný cíl byl dostat se na vysněnou univerzitu. A to se jí podařilo.
Teď má před sebou poslední léto a rozhodne se si ho pořádně užít! I když je zvyklá na všechnu zábavu říkat ne, tohle léto říká ano.

Myšlenka knihy je vlastně hrozně jednoduchá. Máme tu hlavní hrdinku, která neví, co to je zábava a poslední léto před nástupem na univerzitu, které se rozhodne prožít jinak. Měla by to být taková ta hodně jednoduchá romantika - letní oddechovka, kterou přečtete za odpoledne. 

Je tu ale jeden dost zásadní problém a to je hlavní hrdinka, která mi zkrátka moc nesedla. Většinu jejích rozhodnutí jsem nechápala a nepřišlo mi zrovna v pohodě všechno házet na to, že tohle léto se rozhodla na všechno říkat ano. Je rozdíl užívat si léto a bezmyšlenkovitě se pouštět do všeho, co se mi naskytne jen proto, že nechci říct ne. Ze začátku to bylo ještě docela v pohodě, s postupem příběhu se její chování zhoršovalo.

Děj sice neubíhá moc rychle a občas mi přišlo, že autorka až moc popisuje, styl psaní mi ale docela seděl a kniha se četla vcelku dobře. Samotný příběh působil hodně průměrně a zkrátka tomu chybělo něco, co by mě přesvědčilo o tom, že kniha za něco stojí.

Po dočtení bych knihu hodnotila jako průměrnou, s odstupem času (protože recenzi nepíšu hned po přečtení) si ale nejsem jistá, jestli tohle je průměr. Knih v tomto žánru vychází opravdu hodně a Tohle léto říkám ano za ostatními docela zaostává a nemá vám co nabídnout. 

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media !

Komentáře

  1. Je pravda, že jednoduchý YA romantický příběh si vždycky přečtu ráda, ale je jich opravdu hodně a najít nějakou perlu není snadné. :) Anotace nezní špatně, ale škoda, že tam není nějaká ta přidaná hodnota...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky