Přečteno: Medailon Emilky Horové

Autor: Naďa Reviláková
Ilustrace: Tereza Janáková
Počet stran: 152
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Albatros
Anotace: Tajemný dopis od neznámého odesilatele připraví dospívající Hance pořádné překvapení: její vzdálení příbuzní vlastní zámek! Opravdový, skutečný zámek, jako z pohádky! A dokonce je v něm i princ! Tedy… možná. Ve vzduchu je láska, dokáže se ale Hanka prosekat spletitým houštím poválečné historie? Vyřeší jednu dávnou historickou záhadu a odhalí pravdu o svých předcích? Volné pokračování Deníku Dory Grayové, které opět pobaví, dojme i poučí o naší nedávné historii, tentokrát konci druhé světové války.

Z mého pohledu...
Medailon Emilky Horové je volným pokračováním Deníku Dory Grayové, který v Albatrosu vyšel minulý rok. V obou knihách vystupuje stejná hlavní hrdinka, nic se ale nestane, když si přečtete jen druhou knihu nebo je budete číst v opačném pořadí.

Tentokrát Hanka skrze dopis zjišťuje, že její příbuzní vlastní zámek. Vypadá to, jako scéna z pohádky, nic ale není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá a Hanka se brzy vydává odhalit pravdu o svých předcích.

Stejně jako první díl, i druhá kniha je skvěle napsaná a autorka dokáže zaujmout už během prvních několika stran. Nechybí záhady, tajemství a lehce detektivní prvek, kdy Hanka postupně dává dohromady jednotlivé dílky, dokud nepřijde na to, co se vlastně stalo. Zároveň už je o něco starší, než v první knize, a tak řeší klasické dívčí potíže s první láskou a vším, co se k tomu váže.

Nechci tu více charakterizovat děj, protože přeci jenom je to stále kniha pro děti (navíc má 150 stran) a nerada bych vám spoilerovala všechno. Každopádně jestli vás (případně vaše děti) bavil první díl, nemusíte se bát pořídit si i Medailon Emilky Horové. Osobně se mi sice víc líbil Deník, ale i druhá knížka má něco do sebe a za přečtení určitě stojí. 

Knihu k recenzi mi zaslal Albatros Media, kterému tímto děkuji!

Komentáře

Oblíbené příspěvky