Přečteno: Cesta za štěstím

Autor: Jenn Bennettová
Překlad: Hana Netušilová, Kristýna Vítková
Počet stran: 328
Rok vydání: 2020/překlad 2022
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Nadějná fotografka Josie strávila půlku života stěhováním. Když se s mámou po letech vrací do Nové Anglie, aby se postaraly o rodinné knihkupectví, nehodlá zůstat navždy. Sní o opačném pobřeží a má plán, jak se tam přestěhovat. Potká však někoho, kdo na žádné plány nedbá – svého kamaráda z dětství Luckyho Karrase. Už to není ten hodný kluk, kterého znala. Teď má špatnou pověst, pekelně černý smysl pro humor a vážně boží úsměv. A možná i pár tajemství…

Z mého pohledu...
Jak můžete vidět už na úvodní fotce, autorce už u nás vyšly tři knihy. Kudy ke hvězdám, Na jedné vlně a nejnovější Cesta za štěstím. Na první dvě už mi vyšly recenze, takže stačí kliknout na název a můžete si je přečíst. Prozradím ale, že jsem z obou byla nadšená a zároveň se obě vyskytly mezi těmi nejlepšími knihami na konci roku. Zároveň bych ráda poukázala na obálky, které jsou nejen naprosto nádherné, ale zároveň k sobě všechny knihy svým způsobem ladí.

Hlavní hrdinkou je Josie, která většinu života strávila nekonečným stěhováním se. Příběh začíná ve chvíli, kdy se stěhuje do Nové Anglie, kde už dříve žila. Neplánuje tu ale zůstat nijak dlouho, protože plánuje přestěhovat se za svým otcem fotografem, se kterým se ale téměř celý život nevídá. Potká ale svého dřívějšího kamaráda z dětství – Luckyho. Ten má teď ale špatnou pověst a vůbec není takový jako dřív. S Josie navíc mají trochu komplikovanou historii a tak je těžké najít společnou řeč. Jak se ale říká, stará láska nerezaví...

Jak už jsme u Jenn Bennett zvyklí, její postavy jsou skvěle napsané. Josie žije v trochu komplikovanější rodinné situaci a její matka navíc mluví o jistém prokletí, které postihuje všechny ženy v jejich rodině. Jejich vztahy totiž vždycky končí tragicky. O Luckym bych toho ráda věděla trochu víc a myslím, že by si zasloužil více prostoru, každopádně rozhodně oceňuji jeho sarkasmus, který jsem si dost oblíbila. 

Prostředí bylo naprosto skvělé. Přístavní městečko a lodě, to je zkrátka něco pro mě. Ráda bych vyzdvihla také koníček Josie, protože focení cedulí je něco, s čím jsem se v knize ještě nesetkala a kupodivu mě to docela zaujalo. 

Co mi trochu chybělo je chemie mezi hlavními hrdiny. V předchozích knihách byla naprosto skvělá, tady bych ocenila, kdyby to mezi Josie a Luckym jiskřilo trochu víc. Do jisté míry to ale dorovnává postupně se vyvíjející (respektive znovu budující) vztah mezi nimi. 

Pokud hledáte letní romantiku nebo jste fanoušky knih Jenn Bennett, rozhodně mohu doporučit k přečtení!

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!
PS: Kdybyste plánovali si knížku pořídit, na Albatrosu na ni momentálně mají 20% slevu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky