Přečteno: Opravdové zločiny 2

Autor: Lucie Bechynková
Počet stran: 312
Rok vydání: 2022
Nakladatelství: CPress
Anotace: Vydejte se do nejtemnějších koutů lidské duše s vydatnou dávkou slavných zločinů, které jsou skrz naskrz nasáklé krví! Lucie Bechynková, moderátorka a spoluzakladatelka napínavého podcastu Opravdové zločiny, vás neochudí ani o ty nejmorbidnější detaily. Známé případy doplňují rozhovory s elitním kriminalistou i s lidmi z odvrácené strany zákona, kteří strávili podstatnou část života za mřížemi. Připravte si nervy – dostanou vážně zabrat.

Z mého pohledu...
Druhý díl Opravdových zločinů je tu!
V knize tentokrát najdete 39 příběhů, což je o jeden méně než v té předchozí. Zato ale obsahuje čtyři rozhovory, což je zase o jeden více než minule.

Jak už jsem psala v recenzi na první díl, i tentorkát autorka zvolila především příběhy, které už jsme slyšeli v podcastu. Já některé neznala, ale zároveň nemám doposlouchané všechny podcasty, takže možná jsem je jen neslyšela. Čtení má ale narozdíl od poslechu trochu jinou atmosféru a osobně mě některé z nich zasáhly více právě v psané formě. U podcastu totiž většinou něco dělám a tak nevěnuji stoprocentní pozornost příběhu. Při čtení ale nic jiného nezvládám a případu se tak věnuji na sto procent.

Celá kniha je, stejně jako ta předchozí, laděna vážněji než podcast. Knížce chybí humor, který je velkou součástí podcastů a působí tak mnohem syrověji, protože vám autorka servíruje pouze jednotlivé případy, které nejsou ničím odlehčeny. 

Ráda bych ale vyzdvihla rozhovory na konci knihy. Tentokrát se totiž jedná o příběhy z obou stran zákona. Máme tu Evu, která skončila ve vězení kvůli seznamce a Petra, který je na svobodě teprve pár měsíců. Nechybí ani předseda spolku Lighthouse, který pomáhá osobám ve výkonu trestu i po něm a poslední rozhovor poskytl detektiv Jan Štoček, který má na svědomí vyřešení mnoho případů včetně kauzy Ivana Roubala.

Kdybych měla knihu porovnat s prvním dílem, líbila se mi možná o kousek víc a to především díky zmíněným rozhovorům, které byly opravdu zajímavé.

Za zaslání reading copy děkuji Albatros Media a vy si do kalendáře poznačte datum 23. 8. 2022, kdy kniha oficiálně vychází.

Komentáře

  1. S manželem naprosto zbožňujeme prakticky jakýkoliv formát obsahu v této kategorii, tzn. vraždy podle skutečné události :-) Takže tato kniha bude skvělým dárkem pod vánoční stromeček, navíc manža vytiskl na 3D tiskárně za pomoci nového hotendu zarážky do knihovny, takže už nám knihy nepadají vždy, když nějakou chceme vytáhnout! :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky