Přečteno: Stane se zázrak

Autor: Zuzana Štělbaská, Adrián Macho
Překlad: Katarína Belejová H.
Počet stran: 32
Rok vydání: 2022
Nakladatelství: CPress
Anotace: Človíček má každý den tolik práce! Staví hrady, stará se o zvířátka a občas si vymýšlí úplně nová, dosud nepoznaná stvoření nebo země. Když se ale jednou ráno chce vrátit ke své práci, zjistí, že všechny hrady už jsou hotové a všechna zvířátka nakrmená. Najednou má pocit, že se zastavil čas. Co teď bude dělat? Posadí se do trávy a přemýšlí. A najednou to přijde… stane se zázrak.

Z mého pohledu...
Stane se zázrak je už na první pohled nádherně zpracovaná dětská knížka. Je určena dětem od šesti let, ale myslím, že by ji zvládli i trochu mladší. Naopak si v ní své najde i dospělý čtenář, i když je samozřejmě nutné vzít v potaz, že kniha má 32 stran a textu v ní moc nenajdete. Myšlenka je ale moc hezká.

Hlavní postavou je Človíček, který má neustále něco na práci. Každý den vstane, stará se o zvířata, staví hrady a až do večera má co dělat. A tak to jde dál, den za dnem. Jednoho rána ale zjistí, že je všechno hotové. Zvířátka nakrmená, hrady postavené a Človíček najednou nemá co na práci. To ho trochu vyděsí a tak se posadí do trávy a začne přemýšlet, co s tím bude dělat. Když vtom se stane zázrak.

Příběh pojednává o síle přítomného momentu a ukazuje, co se může stát, když se byť jen na malou chvíli zastavíme. 

Myslím, že se shodneme, že dnešní doba je uspěchaná a požaduje po nás neustálý výkon. Málokdo si tak umí užít přítomnost nebo se na chvíli jen tak zastavit, nic nedělat a nad ničím nepřemýšlet.

Proto si myslím, že Stane se zázrak je důležitý titul jak pro dospělé tak pro děti.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře

Oblíbené příspěvky