Přečteno: Zmizelé dívky

Autor: Lauren Oliverová
Počet stran: 342
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo
Odkaz na ČBDB zde
Anotace: Dara a Nick bývaly nerozlučné, ale to bylo předtím - předtím, než Dara políbila Parkera, nejlepšího kamaráda Nick, a před tou nehodou, po které zůstala Dařina kráná tvář zjizvená. Od té doby se sestry naprosto odcizily a nemluvily spolu. 
Nick se sice rozhodne, že vše, co ztratila, získá zpět, ale Dara už má jiné plány. A když o svých narozeninách Dara zmizí, Nick si zpočátku myslí, že to je nějaká hra, že se Dara zase předvádí. Ale zmizela i jiná dívka, devítiletá Madeline Snowová, a Nick je čím dál víc přesvědčená, že ta dvě zmizení spolu souvisí. A teď musí najít svou sestru dřív, než bude pozdě. 


Z mého pohledu..

Nicole a Dara jsou sestry, které od sebe dělí jenom rok a výborně spolu vycházejí. Dara je přesný příklad malého ďábla a Nick je poslušnou starší sestrou. Jenže autonehoda, která Daře zničí obličej, je od sebe oddělí a už není tak jednoduché si k sobě zase najít cestu. Podaří se jim to vůbec někdy?
Ráda bych vám toho k ději knihy řekla víc, ale obávám se, že bych prozradila přespříliš a ochudila vás o to napětí a moment překvapení. Kdybyste ale přeci jen chtěli nápovědu, je to hodně podobné této knize (neotvírat, pakliže nechcete žádný spoiler).

Osobně jsem od této knihy čekala mnoho, ale rozhodně ne to, co mi dala. Když o tom tak přemýšlím, jsem za to ráda, protože Lauren Oliverová vymyslela mnohem víc, než jsem tušila. Příběh je velmi poutavý a autorčin styl tak moc čtivý, že se od knihy nebudete chtít odtrhnout. Já knihu přečetla na jeden zátah a na konci jen zůstala sedět s otevřenou pusou.

Trochu mi vadilo, že se v knize střídaly dvě časové linky a chvilkami jsem se v tom ztrácela. Na druhou stranu v knize jsou data, takže to jen chce je pozorně sledovat. Chvilkami mi některé věci moc nedávaly smysl a nechápala jsem, ale na konci se všechno propojí a zapadne do sebe. A tak to má být.

Ještě bych dodala, že tato kniha má své vlastní kouzlo. Všechno nějak je a potom to tak zase není a následně přijde konec a všechno je zase jinak. Budete zmatení, naštvaní, dojatí a šťastní zároveň. A to je to, co od dobré knihy očekávám.

Hodnotím 80% a mám pro vás jednu radu: Prostě si tuto knihu přečtěte!


A na závěr mám na vás dotaz. Vím, že autorka napsala více knihy, jen nevím, kterou bych si teď měla přečíst. Tak mi prosím napište, kterou knihu máte od této autorky nejradši 😊

Komentáře

  1. Zrovna mi čeká na poličce! Mě se tedy asi nejvíc líbila trilogie Delirium, ale pokud chceš jednohubku, tak kniha Chvíle před koncem byla jednoduše skvělá! Dokonce teď bude i film.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Chvíli před koncem jsem slyšela hodně, jen jsem si nějak vůbec nespojila, že jí napsala stejná autorka... Děkuji za tip!
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky