Knižní radůstky - březen | 2018

Zdravím!
Opět mi ten čas neskutečně utíká a za chvilku tu bude polovina dubna. Je tedy ten správný čas vám sepsat radůstky za měsíc březen.

Začala bych objednávkou učebnic. Ovšem pusťte knihomola na eshop s knížkami a vysvětlete mu, že si koupí jen Španělštinu. Pokus dobrý, ale většinou to neklapne. No a neklaplo to ani tentokrát. Vyjma zmiňovaných učebnic, jsem tedy naprostým "omylem" objednala knížku Hra o trůny (George R. R. Martin). V podobnou dobu vycházel i Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr (Krystal Sutherlandová), kterému jsem po dlouhém uvažování dala šanci. To byla ale celkem chyba, nicméně více se dočtete v samostatné recenzi, která vyjde doufám během příštího týdne.


Tím se dostávám i k ostatním knížkám od YOLI, kterých v březnu také nebylo málo. Myslím, že Muffin a čaj (Theo Addair) jste asi postřehli všichni a kdyby náhodou ne, přidávám odkaz na recenzi. Taktéž jste určitě postřehli mojí nadšenou recenzi na Will Grayson, Will Grayson (John Green, David Levithan). Po jejím dočtení jsem si samozřejmě hned pořídila Drž mě pevně (David Levithan), tedy příběh Drobka, což je postava, kterou jsem si neskutečně oblíbila.
Celé jsem to doplnila ještě novinkou od Becky Albertalli - Podělaným navrch.


Kaleidoskop srdcí (Claire Contreras) a jeho druhý díl jsou knížky, na které jsem také koukala už nějakou dobu. Hodnocení 80% na databázi knih a celkem dobrá sleva mě nakonec přesvědčila si je koupit a musím říct, že po prvním díle jsem poměrně zklamaná. Nevím, jestli jsem zkrátka neměla náladu, nebo mi knížka nesedla z nějakého jiného důvodu, ale do druhého dílu se asi jen tak hned nepustím.


Už tradiční kapitolou jsou knížky na recenzi od Albatrosmedia a Slovartu, kterým tímto mockrát děkuji. Abych pravdu řekla, připadá mi zbytečné to tady celé rozepisovat, tak jen ve zkratce.
S láskou tě nenávidím (kolektiv autorů) je povídková knížka, kterou jsem nakonec ohodnotila 65% a byla pro mě docela zklamáním. V pasti lží (B. A. Paris) a Harry Potter a Fénixův řád (J. K. Rowlingová) jsou dvě krásky, které jsem si odnesla z blogerské merendy, kterou jsem si moc užila, ostatně jako vždycky. Po dočtení V pasti lží jsem ale neodolala a objednala si i autorčin druhý výtvor - Za zavřenými dveřmi.
Posledními dvěma knížkami od Albatrosmedia jsou: Černé znamení (Sebastian De Castell) a Malované dějiny Evropy (Vít Haškovec, Ondřej Müller). Pokud se nepletu, Černé znamení už byste měli mít online a Malované dějiny Evropy budou v pátek.





Od Slovartu mi dorazil druhý díl Jízdy - Neuvěříte, co se stalo potom (James Goss), který jsem zatím nestihla přečíst a potom V pasti času (Madeleine L´Enge), kterou už máte zrecenzovanou, takže stačí kliknout.


Poslední kapitolou jsou samozřejmě Levné Knihy, kde skoro pokaždé na něco narazím. Tentokrát to byla Jáma a kyvadlo a další povídky (E. A. Poe) a Landline (Rainbow Rowell).


Jak jste na tom vy s přírůstky za březen? :)

Komentáře

  1. Ta krásná reedice hra o trůny je tak krásná ! Muffin a čaj jsem si hned musela koupit. Musím si skočit do LK !
    Krásné přírůstky <3
    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      Také se mi ty reedice Hry o trůny moc líbí <3
      N.

      Vymazat
  2. Tak to je pořádná hromádka nových knih. Já se v březnu držela zkrátka a nekoupila si nic. :)) Až se sama divím, jak pevnou vůli mám. :)) Ke knihám gratuluju, užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, tyhle Hry o trůny jsem v knihkupectví už také viděla, knížka vypadá skvěle, já mám rozečteno už nějakou dobu v angličtině, moc se těším, až bude po státnicích a diplomce a budu se k tomu moci s čistým svědomím vrátit. Jámu a kyvadlo mám doma v originálu, tohle vydání vypadá strašidelně, ale také ráda v Levných knihách lovím klasiku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě jsou LK na klasiku úplně nejlepší. Člověk tam sežene mnohdy opravdu krásná vydání za pár korun :) I když je pravda, že klasiky z antikvariátu mají také něco do sebe.
      N.

      Vymazat
  4. Nádherné přírůstky. :) Hlavně ty knihy od Albatrosu, ty bych si taktéž ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky