Co plánuji číst v létě | 2018

Zdravím!
To byste nevěřili, jak mi to psaní chybělo. Když nad tím tam přemýšlím, je to skoro čtrnáct dní, co jsem nic nenapsala, což možná není zase tak dlouhá doba, ale i tak. Jsem ráda, že zase budu pravidelně psát. 
Dneska jsem se rozhodla vám sepsat svoje TBR na léto, protože konečně budu mít dost času na knížky, které mi tu třeba už nějakou dobu leží, chci si je přečíst znovu a nebo zkrátka mají hodně stránek. Jsem si téměř jistá, že všechny nezvládnu, přeci jenom jsem si jich vybrala opravdu hodně, ale alespoň jsem si udělala pořádek v tom, do čeho bych se chtěla pustit.
Co jsem nezahrnula jsou knížky, které budou teprve vycházet během léta (především čekám na několik od YOLI a i nějaký ten Albatrosmedia se určitě najde).

Rozdělila jsem si je do tří skupinek a tou první jsou samozřejmě knížky na recenze. Některé z nich možná stihnu ještě koncem června, ale vzhledem k tomu, že už se neučí tím pádem už jsou skoro prázdniny...


Jako první bych se měla pustit do knížky Podzim, na který nezapomenu (Robin Constantinová), která mi tu leží ze všech nejdéle. Tipuji ale, že to bude naprosto odpočinková romantika, kterou zvládnu za odpoledne.
Momentálně rozečtenou mám Dej mi své jméno (André Aciman), na kterou jsem se těšila asi nejvíc. Zprvu mě to nijak moc nelákalo, ale když jsem viděla film (jeden z těch, kde se nic moc neděje, ale i tak se vám líbí), knížku jsem opravdu chtěla. Není tedy divu, že jsem se do ní pustila hned, co mi dorazila.
Na novinku Drž mě, když padám (Miroslava Varáčková) jsem se také těšila už jenom proto, že autorka je jak skvělá osoba, tak i skvělá spisovatelka. Jejích knih si cením především díky tématům, o kterých pojednává. 
Nakonec tu mám ještě třetí díl série ze světa Doctora Who (Class) s názvem Kamenný dům (A. K. Benedictová)
Za knihy mockrát děkuji Albatrosmedia a Slovartu!

Druhou skupinkou jsou knížky, které mají pokračování/jsou součástí série.


Rereading Selekce (Kiera Cassová) si chci dát už nějakou dobu, tak snad se k tomu konečně dostanu. Dále tu mám první díl Měsíčních kronik - Cinder (Marissa Meyerová). Že si o prázdninách přečtu celou tuto sérii už slibuji tak dva roky určitě, tak teď už se k tomu snad dostanu (ještě si teda sehnat ty další díly, no...). Obdobně to je i knihou Hra o trůny (George R. R. Martin), u které mám teda maličko strach,  že si jí během čtení zničím, ale on ten paperback má fakt krásnou obálku. Od Harryho Pottera tu mám zatím první díl v angličtině, nicméně můj tajný (a ne moc reálný cíl) je zvládnout celou sérii. A poslední - Throne of glass (Sarah J. Maas). Od autorky jsem četla zatím jen všechny tři Dvory, takže jsem docela zvědavá, jaký bude Trůn.

Předposlední skupinkou je takový mix napříč žánry. Mám tady toho i docela dost v angličtině, tak snad se na to nevykašlu.


V angličtině tu mám Dividing eden (Joelle Charbonneau), kterou jsem si objednávala těsně po Humbooku, kde jsem o ní mluvila s autorkou, která mě opravdu nalákala. A druhou je  Sophie´s world (Jostein Gaarder) o které vím, že je docela složitá a z toho důvodu se do ní chci pustit právě o prázdninách. Potom tu mám dvě knížky, které už tu leží více než rok a to je Magický průvodce městem pod pahorkem (nechtějte po mně, abych přepisovala autorovo jméno) a Marcelo ve skutečném světě (Francisco X. Stork), kterou jsem kdysi sehnala v Levných Knihách. 
Poslední je Ten, kdo stojí v koutě (Stephen Chbosky), což bude další rereading.

No a poslední, nejméně oblíbenou skupinkou jsou klasiky. Chtěla bych zvládnout alespoň tři za měsíc, tedy šest za prázdniny. Mám tu ale tyhle krásné vydání knih od Čapka, který mě docela baví, tak třeba to bude fajn.
Navíc plánuji ještě jednu cestu do knihovny, kde si možná také nějaké půjčím.


Co plánujete o prádzninách číst vy? Pište do komentářů!

Komentáře

  1. Tak to máš pořádné plány. :)) Budu držet palce, ať stihneš co nejvíc. Já si čtecí plány moc nedělám, většinou to co čtu spíš vyplyne z okolností. Samozřejmě pokud mám doma recenzní výtisky, nebo knihy z knihovny snažím se je vzít přednostně, ale i tak... nechávám to spíš náhodě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já většinou také, ale když budu mít v létě přeci jenom o trochu víc času, proč si neudělat plán :) Dneska jsem jich z knihovny stejně přitáhla sedm, takže buhví jak to nakonec bude :D
      Děkuji za pravidelné komentáře, vážím si jich.
      N.

      Vymazat
  2. Plánuješ toho opravdu hodně a samé zajímavé knihy:) Tak hlavně ať ti čtecí plán vyjde a přečteš vše, co si přeješ :) Hezké letní čtení přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také přeji hezké letní čtení a hlavně trochu odpočinku :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky