Přečteno: Dva tátové a zvědavá holka

Autor: David a Michal Vaníčkovi
Ilustrace: Šárka Svobodová
Počet stran: 40
Rok vydání: 2019
Anotace: YouTubeři David a Michal alias Dva tátové vydávají svou první knížku. Ilustrovaný příběh zvědavé Elišky, která žije na malé české vesničce a do domu naproti se přistěhuje trochu netradiční a odlišná rodina. Eliška se vydává zjistit, jak žije rodina, kdo jsou dva tátové, ale má strach o tom říct doma svému tátovi, který nemá pro lidi s odlišnou sexuální orientací moc pochopení. Jak to dopadne? A bude se nakonec Eliška moct kamarádit s dětmi od dvou tátů?
Odkaz na ČBDB

Z mého pohledu...
Michala s Davidem, tedy Dva táty sleduji už nějakou dobu na sociálních sítích. Narazila jsem na ně sice docela náhodou, dokázali ale na první dobrou zaujmout a já se tak stala pravidelnou sledující. Myslím, že je skvělé ukázat světu, že páry stejného pohlaví jsou v pořádku a v dnešní době už nejde o nic zvláštního. Dva tátové jsou zároveň příkladem toho, že i muži se dokáží bez problému postarat o děti, dávat jim vše co potřebují a vychovávat je.

Když jsem zjistila, že vydávají knížku (i přesto, že je dětská), měla jsem jasno v tom, že bych si ji ráda přečetla.

Příběh vypráví o dívce jménem Eliška, která se setkává s rodinou, kterou tvoří dva tátové a jejich dcery. A protože je zvědavá, klade si mnoho otázek, na které se snaží najít odpovědi. Kdo vůbec jsou ti dva pánové? Jak jejich rodina funguje, jak to, že tam není žádná žena?

Tahle krásně ilustrovaná a moc hezky napsaná knížka by neměla chybět v žádné dětské knihovně. Krátký a docela jednoduchý příběh ocení hlavně mladší dětští čtenáři, líbit se ale bude i o něco starším dětem a dokonce si myslím, že i dospělí si v něm najdou své.

Doporučila bych ji jako krásný dárek třeba k Vánocům, nebo zkrátka jen tak. Koupit ji můžete na webu Chytrá opička (stačí kliknout pro odkaz).



Komentáře

  1. Kniha vypadá jako moc milé dětské čtení, které si klidně může přečíst i dospělí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za milý článek! Michal a David

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky