Přečteno: Ženy, které se nebály změnit svět

Autor: Julia Adamsová
Ilustrace: Louise Wrightová
Překlad: Kateřina Orlová
Počet stran: 128
Rok vydání: 2019/ překlad 2019
Nakladatelství: Fragment
Anotace:  101 medailonků vědkyň, političek, aktivistek, sportovkyň, umělkyň, průzkumnic, zkrátka zajímavých sebevědomých žen, které se nebály žít podle svých představ. Šly za svým posláním, vytyčenými cíli a posunuly společnost o kousek dál.

Poznejte životy těchto průkopnic. Dozvíte se, v čem byly výjimečné, jaké překážky musely překonávat a co je na jejich cestě inspirovalo. Jejich příběhy předají mladým čtenářkám jedno z nejdůležitějších poselství: je třeba se nebát a jít za svými sny a ideály. Každý má totiž možnost změnit svět.


Z mého pohledu...
Jak jste si mohli všimnout, ilustrované, dětské knihy mám ráda. Když navíc vypráví o zajímavých osobnostech, je to plus navíc.

Ženy, které se nebály změnit svět je soubor medailonků významných žen. Najdeme zde spisovatelky, sportovkyně, umělkyně, vědkyně a nebo zkrátka ženy, které v životě něco dokázaly. Na 128 stranách jich najdeme celkem 101.

Pamatujete si Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky? Přesně k této knize bych ji přirovnala. Na každé straně nám autorka představuje jednu z významných žen - dozvídáme se třeba jak se ke svojí profesi dostala, čím je tak výjimečná nebo zda získala nějaká ocenění. Někdy ale máme jednu ženu na dvě strany, nebo naopak dvě na jednu stranu. Tím chci říct, že některé medailonky jsou poměrně dlouhé, jiné jen krátký odstavec.

Abych pravdu řekla, Rebelky se mi líbily více a připadaly mi rozhodně lépe zpracované. Jak co se týká textů, tak i ilustrací, které jsou rozhodně zajímavější.

Knížka je určitě zajímavá a za přečtení stojí, jestli ale hledáte něco podobného, ale lépe zvládnutého, doporučila bych vám Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky, které jsou zároveň i skvělým dárkem pod stromeček.

Jsem ale moc ráda, že jsem si mohla Ženy, které se nebály změnit svět přečíst a zároveň je s Rebelkami porovnat. Za zaslání mockrát děkuji Albatrosmedia a Míše, která nám knížky posílá!

Komentáře

  1. Obě dvě knihy mi přijdou naprosto skvělé. Nápad ukázat a příblížit významné ženské postavy tímto způsobem je mi hodně sympatický. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha "Ženy, ktoré sa nebáli zmeniť svet" ponúka inšpiráciu z príbehov žien, ktoré ovplyvnili dejiny. Tvorba web stránok a eshopov môže byť spôsob, ako šíriť podobné inšpiratívne príbehy. Na https://wavenet.sk nájdete potrebné nástroje pre rozvoj vášho online priestoru.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky