Přečteno: Hello Ruby

Z mého pohledu...
Základní znalost fungování počítače se v dnešní době považuje za naprostou samozřejmost. Děti se už od útlého věku učí fungovat ve světě plném technologií a velice rychle se je učí ovládat. Povědomí o tom jak to všechno ve skutečnosti funguje ale chybí i některým dospělým.

Hlavní hrdinka - Ruby je zvídavá mladá slečna, která miluje dobrodružství a objevování nových věcí. Právě ona nás zavede až do nitra počítače a společně zjistíme, jak to vlastně všechno funguje. Jaké součástky tvoří počítač? Co je to software? Jak funguje programování?

Knížky Hello Ruby jsou určené pro děti od čtyř let, ale líbit se budou i starším dětským čtenářům. Jsou navíc velice interaktivní a kromě úkolů v knize si můžete stáhnout i další bonusové mateirály, které jsou k dispozici na internetu. Vytvořit si tak můžete společně s dětmi například papírový počítač.

Hello Ruby má tři díly a navíc ještě pracovní sešit s dalšími úkoly. Osobně jsem ho ale v ruce neměla, takže nemohu hodnotit.

Nechybí samozřejmě ani výborné grafické zpracování, kterému nemám vůbec co vytknout.

Zdroj
Všechny tři knihy bych rozhodně doporučila jako skvělý dárek pro děti. Zároveň to není jen tak obyčejná kniha/knihy a věřím, že děti zaujmou natolik, že si je oblíbí.



Za zaslání bych chtěla moc poděkovat nakladatelství Dynastie, které mě zároveň pozvalo i na křest těchto knih. 
Knížky si určitě ještě blíže prohlédněte na stránkách nakladatelství Dynastie a případně rovnou i objednejte, opravdu za to stojí!
Hello Ruby - Dobrodružné programování
Autor: Linda Liukas
Překlad: Mgr. Ondřej Novák
Počet stran: 112
Rok vydání: 2015/ překlad 2017
Nakladatelství: Dynastie
Anotace: Poznejte Ruby — holčičku s velkou představivostí. V Rubyině světě je vše možné, když se na to zaměříte. Jakmile se Ruby vydá na své dobrodružství, děti se pomocí příběhu seznámí se základy programování. Díky cvičení v každé kapitole se dětští programátoři mohou těšit na to, až popustí uzdu své fantazie a pustí se do díla.

Hello Ruby - Velká cesta do nitra počítače

Překlad: Jana Mandelíková
Počet stran: 88
Rok vydání: 2016/ překlad 2019
Anotace: Ruby se nudí, ale naštěstí je tu tátův kouzelný počítač, který nikdy nezklame. Jenže dneska nefunguje - kdo najde chybějící kurzor? Ruby se spolu s bílou myškou vydají do nitra počítače, kde potkají skupinku nových kamarádů. Kdo ale žije uvnitř počítače? Vydej se na velkou cestu do nitra počítače ještě dnes a objev vše sám. Spolu s Ruby se naučíš, jak počítač funguje.

Hello Ruby - Výprava do internetu

Překlad: Jana Mandelíková
Počet stran: 100
Rok vydání: 2016/ překlad 2016
Anotace: Ruby, Julia a Django si myslí, že na zimě je nejlepší sníh. Ze sněhu se dá postavit totiž úplně všechno - dokonce i internet. Děti se rozhodnou, že si postaví internet ze sněhu, ale narazí při tom na mnoho otázek. Je internet v cloudu, nebo je to změť kabelů? Jak informace cestuje po síti? A proč je potřeba, aby na internetu byli lidé? Přidej se k výpravě a spolu s Ruby, Julií a Djangem zjisti, jak internet funguje. Velká výprava může začít.

Komentáře

  1. Knihy vypadají vážně pěkně a věřím, že se cílové skupině budou moc líbit. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky