Přečteno: Netuctový případ a zločin v nočním expresu

Autor: Ivo Hudeček
Počet stran: 226
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Plus
Anotace: Jednoho rána kráčí finanční rada Dolnopolský do svého úřadu a najde botu. Na tom by nebylo nic podivného, pokud by v té botě nebyla i noha...Nález obuté končetiny a potažmo celého lidského těla naprosto změní panu Dolnopolskému život. Setkává se s mladým inspektorem Hasengapem, který kromě bystrého myšlení a kreativity vládne i neortodoxními vyšetřovacími metodami. Nesourodá dvojice má před sebou dobrodružné vyšetřování netuctového případu a zločinu v nočním expresu. Ve dvou humorných detektivních příbězích Ivo Hudečka narazíte nejen na kvalitní zápletku, ale tu a tak i na nějakou podivnost. Viděl například někdo z vás buvoveverku?


Z mého pohledu...
Pro začátek tak nějak nutno říct, že tentokrát se bude jednat spíš o takovou minirecenzi, protože k ději knihy se toho nedá moc prozradit, aniž by se jednalo o spoilery.

Jak už anotace napovídá, jedním z hlavních hrdinů je pan Dolnopolský. Celý jeho příběh začíná ve chvíli, kdy nachází v křoví botu. Ovšem ne jen tak obyčejnou. V botě je noha a pan Dolnopolský naštěstí nachází i celé tělo. Na místě činu se setkává s panem Hasengapem - inspektorem. Brzy se z nich stane tým a společně řeší hned dvě záhady.

Abych pravdu řekla, zprvu jsem si myslela, že "Netuctový případ a zločin v nočním expresu" je název pro jeden příběh. Záhy jsem ale zjistila, že v knize se bude jednat o dva příběhy - tedy dva názvy. Momentálně by asi nebylo moudré sem rozepisovat o čem příběhy jsou, protože byste přišli o moment překvapení a napětí, co se v příběhu stane.

Pojďme se ale trochu blíž podívat na knihu jako takovou. Velká pochvala rozhodně patří zajímavému grafickému provedení. Tuto knihu ilustroval David Böhm a jeho ilustrace jsou sice neobvyklé, ale to celému příběhu jen dodává na zvláštnosti (v pozitivním slova smyslu). Líbil se mi o formát knihy - je menší, než obvyklá knihy, takže se vejde skoro kamkoliv 😃

Na rozdíl od ostatních detektivek je tato kniha psaná s humorem a originalitou. Rozhodně se nejedná o klasickou detektivku, ale její netradičnost je jednou z těch věcí, díky kterým se mi líbila.

Knihu hodnotím 70% a už se těším na další příběhy. Tyto dva příběhy jsou mým úlovkem z blogerské merendy a za knihu moc děkuji Albatrosmedia/PLUS

Komentáře

Oblíbené příspěvky