Přečteno: Kečupová mračna

Autor: Annabel Pitcherová
Počet stran: 271
Rok vydání: 2012/ překlad 2015
Nakladatelství: Slovart
Anotace: Středoškolačka Zoe tráví noci neobvyklým způsobem : v zahradní kůlně píše dopisy Stuartu Harrisovi, usvědčenému vrahovi odsouzenému k trestu smrti, toho času v texaské věznici. Je přesvědčená, že jen on ji může pochopit. Zatímco Stuart čeká ve své cele na popravu, v dopisech se začíná rozplétat složitý příběh lásky, ale i osudového nedorozumění. Příběh zrady a viny. Dokáže se Zoe svěřit s tíživým tajemstvím? A dokáže pak také sama sobě odpustit?

Z mého pohledu...
Teenagerka, říkejme jí Zoe si prožila čas plný hrůzy a jednoho velkého nedorozumění. Pravdu zná jenom jeden člověk, s tím už se ale nestýká, nebo alespoň nebylo řečeno, že by se stále stýkali. Jenže jak už to tak bývá, a ani Zoe není vyjímkou, potřebuje to celé někomu říct, někomu kdo pochopí, co se stalo a bude se na to dívat z jiného pohledu, než většina z nás.
Jak už si z anotace můžete přečíst, Zoe se začne svěřovat usvědčenému vrahovi, který je v tu dobu odsouzený na smrt. Ptáte se jak? 
Noci tráví v zahradní kůlně a píše této osobě dopisy. Postupně postupně odkrývá celou svou minulost, svoje činy, pocity. Kromě dopisů odkrývajících její minulost se rozvíjí i děj z přítomnosti, její současné myšlenky. 

Na druhou stranu, nutno dodat že konec je poměrně předvídatelný a žádný velký převrat vás nečeká. 
I přesto je kniha velmi čtivá, dobře napsaná a poměrně oddechová, takže nic náročného na čtení.
A co vy? Četli jste tuto knihu, nebo se na ní chystáte?

Komentáře

  1. Stále jsem se rozhodovala a vlastně stále rozhoduji jestli číst nebo nečíst :) předvídatelné kone mi vůbec nevadí, je to pro mě oddych. Tak možná konečně :D

    OdpovědětVymazat
  2. Dlouho se chystám, ale pořád tak nějak nevycházel čas, ale potřebovala bych teď nějakou oddechovku, tak si asi skočím do knihovny a zkusím ji.

    Dívka z venkova

    OdpovědětVymazat
  3. Nad knihou uvažuji už od jejího vydání... Asi se ale nechám unést a pořídím si ji :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky