Přečteno: Prožila jsem něco neuvěřitelného

Autor: Věra Řeháčková
Počet stran: 151
Počet kapitol: 21
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2013

Anotace: Do čtrnácti let byla Lenka zamindrákovaná- mizerní školní prospěch, rodinné prostředí jakbysmet, a navíc lupénka. Změna v Lenčině životě nastane, když její kožní nemoc vyléčí Nina, pomocí kamene šungitu. Lenka se s Ninou a její rodinou rozjede do daleké Karélie vzácný kámen hledat. V drsné přírodě nedaleko severního polárního kruhu Lenka zažívá nebezpečná dobrodružství a konečně poznává samu sebe včetně svých léčitelských schopností. A kromě toho se v nehostinné krajině setká s něčím, co naprosto nečekala : s první láskou.

Z mého pohledu...
Hlavní hrdinkou knihy je Lenka. Jak už víte z anotace, je zamindrákovaná a nechtěná. Maminka propadla alkoholu a otec jí nedává dost otcovské lásky. To se dřív nebo později projeví. U Lenky se to objeví na kůži. Otravná lupénka naprosto všude.
Lenčin život se ale obrátí vzhůru nohama, když se objeví Nina a její rodina. Nina je léčitelka a věří v moc záhadného kamene- šungitu. Lence se to zdá divné, ale když sama okusí jeho moc, rozhodne se jet s Ninou do Karélie a mocný kámen hledat. Díky mocné síle kamene se naučí lidi tolerovat, být citlivá, pomáhat a co je hlavní, nalezne svoje léčitelské schopnosti. A slibovaná láska? Opravdu nechybí a celé je to výborně napsané. Je to kniha k zamyšlení, ale rozhodně stojí za to číst.
A kdybyste se rozhodli pro její čtení, na bux.cz jí mají ve slevě :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky