Knižní radůstky #7

Ahoj všichni!
Když na to teď koukám, poslední knižní radůstky vyšly někdy v polovině srpna, což už je nějaká doba a vzhledem k tomu, že knížky mi pořád přibývají, mám tu opět několik nových.


V tajných službách, protřepat, nelíbat (Ally Carterová)
Cammie Morganová není obyčejná patnáctiletá holka. Umí čtrnáct jazyků, nepřítele dokáže sprovodit ze světa pěti různými způsoby (třeba jen kusem syrové špagety), a škola, do které chodí, je stejně pozoruhodná jako ona. Akademie Gillian Gallgherové se navenek tváří jako výběrový internát pro výjimečné mladé dámy, ve skutečnosti ale vychovává tajné agentky a špionky.
 Cammiinou další specialitou je schopnost dokonale splynout s okolím. Ne nadarmo má ve škole přezdívku Chameleon. Pokud chce, dokáže být neviditelná. Tím spíš nechápe, jak je možné, že si jí na jedné cvičné misi všiml Josh. Vypadá jako úplně obyčejný kluk, ale bude třeba ho pořádně proklepnout! Jenže pak
Cammie narazí na problém, se kterým si neví rady: co se stane, když se do Joshe nečekaně zamiluje? Dá se skloubit život obyčejného kluka se supertajným životem budoucí špionky, o kterém se Josh nesmí nic dozvědět? A hlavně: bude ji mít rád, i když zjistí, kdo Cammie Morganová opravdu je?

Řekni mi tři věci (Julie Bixbaumová)
Jessie má pocit, že všechno je nanic. Před dvěma lety jí zemřela maminka. Teď se musela přestěhovat do Los Angeles, protože táta se znovu oženil. Do školy plné zbohatlických dětí naprosto nezapadá a nový nevlastní bratr ji ignoruje. Pak jí ale začnou přicházet maily od někoho, kdo si říká Někdo Nikdo. Tajemný pisatel, který chce zůstat v anonymitě, se postupně stává jejím průvodcem v nové škole i v novém životě. Dokáže jí poradit, s kým se má začít bavit, chápe její pocity osamělosti i smutku.
Každý den si navzájem odhalují tři věci ze svých životů, a i když se nikdy neviděli, stávají ze s nich přátelé.
Kdo je tajemný NN? Vídá ho Jessie ve škole a neví o tom?

Dvůr trnů a růží (Sarah J. Maasová)
Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.
ÚŽASNÝ A MRAZIVÝ PŘÍBĚH NA MOTIVY KRÁSKY A ZVÍŘETE.

Audrey se vrací (Sophie Kinsella)
Čtrnáctiletou Audrey spolužačky krutě šikanovaly, proto ji už řadu měsíců vězní doma strach. Lépe se cítí jen ve tmě, nebo alespoň za tmavými brýlemi. Léčí se u doktorky Sarah, ale k návratu do normálního života má stále daleko. Změna přijde nečekaně – se sympatickým kamarádem jejího staršího bratra Linusem. Audrey totiž zjistí, že právě s ním dokáže mluvit o svých obavách a psychických problémech jako s nikým jiným a hlavně kvůli němu se opět odváží mezi lidi- i když jejím prvním „vítězstvím“ je pouze společná kratičká návštěva kavárny Starbucks. Zůstane však pouze u přátelství?
Až když je Audrey o hodně líp, uvědomí si, že krize, kterou prochází, nezměnila život jenom jí, ale také jejím milujícím rodičům a dvěma svérázným sourozencům, což je o důvod víc, aby se snažila nemoc definitivně zahnat.

Válka proti superkrávám (A. Audhidl Solbergová)
Být jiný není žádná sranda. Anne Bea o tom ví své.

Seznamte se s Anne Beou – je jí dvanáct, umí skvěle počítat, má vynikající smysl pro humor. A zároveň je ze všech sedmáků skoro nejmíň oblíbená. Albínka s bílými vlasy, bledou pletí a špatným zrakem zkrátka nezapadá. Nejenže v jednom kuse naráží do lavic, na chodbě musí snášet pohrdavé pohledy svých spolužáků a je na světelné roky vzdálená šanci, že si jí Magnus někdy všimne.
Navíc – dva týdny před nejdůležitější podzimní událostí na škole si ji vezmou na mušku nejnamyšlenější holky ze třídy. Kdyby neměla kamaráda Nilse, život by byl absolutně nesnesitelný.
Anne Beu i Nilse si prostě zamilujete. Superkrávy Theu, Ronju a Širin začnete svorně nesnášet. A rozhodně, rozhodně budete fandit Mangusově kapele Fak Jastin i tajemným Dark Horse. Souboj talentů začíná!
Recenze ZDE.

Jednou ano, dvakrát ne (Cylin Busbyová
„Jsem tvoje sousedka, Olivia Ani se nesnaž mluvit… Mrkni jednou pro ano a dvakrát pro ne“
West je úspěšný středoškolák a má vše, co si jen může přát. Avšak jednoho dne se probudí po nehodě v nemocnici – ochrnutý a bez možnosti mluvit. Jediný způsob, jak se může dorozumívat s okolím, je mrkání: Jednou znamená ano, dvakrát ne. West je naprosto zoufalý a neustále ho pronásledují děsivé noční můry. Jediné, co ho udržuje při smyslech, jsou návštěvy Olivie, pacientky z vedlejšího pokoje. Ta mu pomáhá s uzdravováním, informuje ho o všem důležitém a je jeho největší oporou. Ovšem co se stane, jestli se West vyléčí? Uvidí se s Olivií ještě někdy? A můžou se oba ještě někdy vrátit do normálního života?

Skvělý román o lásce, ztrátě a o tom, co je v životě opravdu důležité.

Komentáře

  1. To Audrey se vrací ti moc závidím, vypadá báječně!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné přírůstky :)
    Snad se ti všechny knihy budou po dějové stránce líbit. Přeji hezké čtení!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné přírůstky! :)
    Dvůr mám doma také doma, ale bohužel jsem se k němu ještě nedostala :/
    Stejně tak to mám vlastně i s Protřepat, nelíbat :D :)
    No a Řekni mi tři věci a možná že i Jednou ano, dvakrát ne mám na wishlistu :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné:)
    Až na dvůr trnů bych si dala říci :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  5. Pekné knihy, najmä Dvor tŕňov a ruží, túto knihu si chcem rozhodne prečítať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je kolem ní poměrně velké "BUM", tak doufám, že bude tak dobrá, jak všichni říkají :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky