Knižní radůstky - červen 2017 | druhá část

Ahoj všichni!
Dnes se společně podíváme na poslední část červnových radůstek, kterou tvoří převážně recenzní výtisky. Na některé z nich už mám zveřejněné recenze, takže vám sem rovnou budu dávat i odkazy, abyste se mohli mrknout. A vzhledem k tomu, že se jedná o knihy na recenze, což znamená že bude na všechny z nich samostatný článek, pojmu to dnes asi trochu jinak a spíš vám o knihách něco povím, než abych přepisovala anotace, jak jste zvyklí. Rozhodně mi pak napište jestli je to takhle ok, nebo jestli mám i u knih na recenze přepisovat anotace.



Pro začátek tu mám e- knihu Letní dny a noci (kolektiv autorů). Jedná se jednotlivé letní povídky, které jsou chvilkami trochu naivní a nereálné, ale jen v dobrém slova smyslu. A také je kniha pro mě speciální tím, že je první knihou, přečtenou v mé nové čtečce (ano, podlehla jsem tomu a už i já mám některé knihy ve čtečce, no 😏)

Dále jsem CooBoo (+albatrosmedia) poprosila o dvě knih - oba druhé díly. Náklaďáky Volvo (stačí kliknout), které napsal Erlend Loe jsem prostě mít musela. Druhý díl Dopplera s bonusem v podobě krásné obálky vám prostě v knihovně nesmí chybět. Společně s touto knihou mi v balíčku přišla i Políbená ledem (Amanda Hockingová), což je druhý díl Mrazivého ohně. Už teď mohu říct, že se mi líbila víc, než první díl. V knize je víc akce a i vztahy mezi postavami se pěkně rozvíjí. Recenzi budete mít online už brzy, takže se nezapomeňte přidat mezi pravidelné čtenáře (pokud jste tak už neudělali), aby vám nic neuniklo.



Poslední kapitolkou dnešního článku je Blogerská merenda. Ve zkratce se jedná o super akci, kde se blogeři dozvídají, jaké novinky budou vycházet, si popovídají s ostatními knihomoly, pochutnají si na skvělém občerstvení a ještě si domu odnesou knihy. To prostě chcete 😀

První knihou, která se mi dostala do ruky a zároveň jsem si o ní psala i jako o recenzní výtisk je Koruna (Kiera Cassová), na kterou jsem se těšila opravdu dlouho. Opět stačí jen kliknout a zobrazí se vám recenze, pakliže jste ji ještě nečetli. Mohu říct, že po tom, co se dělo v knize Dcera, jsem se trochu obávala, co se stane v této knize. Eadlyn si to u mě ale naštěstí opravila a nakonec nechyběl ani happyend, takže za mě spokojenost. Druhou knihou, na kterou už jste také mohli vidět recenzi je Dvůr mlhy a hněvu (Sarah J. Maas). Tato kniha mě, i přesto, kolikrát už jsem jí okukovala v knihkupectví, překvapila svou velikostí. Nakonec se mnou ale jela na dovolenou a společně jsme si to moře opravdu užily.


Z merendy jsem si těch knih ale odnesla víc, než jen tyto dvě. Když jsem se tak rozhlížela po stolku s knihami, padla mi do oka kniha Víš, že tě miluju?, kterou si všichni vychvalují a dokonce má 82% na databázi knih. Pro mě bylo její přečtení bohužel jen zklamáním a nakonec jsem jí ohodnotila pouhými 65%. Víc o knize se dozvíte v recenzi, která by také měla vyjít co nejdříve.
Ve chvíli, kdy měli všichni v rukou knihy, které je zaujaly nejvíce a já myslela, že už si víc knih brát nebudu, jsem si já (a dalších pár) všimla, že na stolku stále jsou nějaké knihy a ještě smutně a opuštěně koukají, jako kdyby volaly "vezmi si mě!". A tak se mi nějakým velkým omylem podařilo si odnést další dvě knihy. Netuctový případ a zločin v nočním expresu (Ivo Hudeček) je detektivka od českého autora. Já osobně jsem k českým autorům trochu skeptická, ale ráda jim dávám příležitost tento můj názor změnit. A autor této knihy je jedním z těch, kterým se to daří. I když tento žánr moc nečtu, oba příběhy v knize se mi líbily.
Poslední knihou je Alenka v říší zombií (Gena Showalterová). Nějakou "jinou" verzi Alenky jsem si chtěla přečíst už delší dobu a když tam tak smutně ležela, rozhodla jsem se jí adoptovat.





A co jste v červnu ulovili vy?

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky