Přečteno: Růže pro Charlotte

Autor: Elizabeth Craftová, Shea Olsenová
Počet stran: 264
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Yoli
Odkaz na ČBDB
Anotace: Osmnáctiletá Charlotte Reedová si život naplánovala. Dokonale. Výborně se učí, po škole pracuje v květinářství a chodí na praxi do univerzitní vědecké laboratoře, po maturitě doufá získat prospěchové stipendium na Stanfordu a vystudovat medicínu. Odmítá pozvání na večírky a klukům se vyhýbá obloukem. Nechce totuž dopadnout jako její babička, matka i sestra, které otěhotněly příliš mladé a tím pro ně vše skončilo. Charlotte je velmi cílevědomá a zodpovědná, jen její život se zdá být tak nějak dokonale nudný. 
To se ovšem změní, když se jednoho dne objeví v květinářství hezký a okouzlující Tate. 
Zprvu Charlotte jeho snahy o seznámení odmítá, nakonec však podlehne. Teprve když je po společné večeři na ulici obstoupí dav fanoušků, zjišťuje, že její nový přítel není nikdo jiný než slavný zpěvák Tate Collins. Přestože se na něj Charlotte zlobí, nakonec poruší své zásady a začne s Tatem chodit. Záhy však zjišťuje, že vztah se světoznámou celebritou není vůbec jednoduchý, zvlášť kdxž před ní Tate cosi tají. 
Zůstat s ním znamená riskovat vše, oč kdy usilovala. Je však otázka, jestli je vůbec možné takovou bitvu vyhrát. 
Z mého pohledu...
Když jsem tuto knihu začínala číst, měla jsem velká očekávání a na její čtení se moc těšila. A bohužel, tohle bylo jedno velké zklamání.

Charlotte je dívka, která má vše naplánované dopředu. Žádné změny na poslední chvíli, žádné večírky a hlavně, žádní kluci. Rozhodně nechce skončit jako její babička, maminka i sestra, které otěhotněly velmi brzy a na všechno zůstaly samy.
Začátek příběhu je poměrně rychlý a tak se už po pár stránkách dostáváme do květinářství, kde Charlotte potkává kluka, jménem Tate. Připadá jí povědomý, ale po chvilce přemýšlení to hodí za hlavu a už dále neřeší, kdo že to vlastně přišel. Jeho návštěvy květinářství se ale opakují a i Charlotte už dochází, že Tate tam nechodí kvůli květinám. Teprve, když si ji začne získávat romantickými gesty, zjišťuje Charlotte na první schůzce, že se nejedná o nikoho jiného, než o slavného muzikanta. Vydrží ale jejich vztah?

Po knize jsem rozhodně sáhla proto, že jsem čekala jednoduchý a zamilovaný příběh. A ten jsem také dostala, to nepopírám. V knize je také několik zvratů, což je celkem předvídatelné, vzhledem k tomu, kdo je Tate. Bohužel jsem ale očekávala něco víc, než jen průměrný příběh s předvídatelnými zvraty a velkými romantickými gesty. Kniha podle mě neobsahuje absolutně žádnou hodnotnou myšlenku (a věřte tomu, i letní romány většinou tuto část mají). Pokud chcete naprosto vypnout a přečíst si příběh, který vám nic nedá, pak budete s touto knihou spokojeni. Pakliže teda vydržíte chování Charlotte, která mi popravdě dost často lezla na nervy. Její neustálé přemýšlení o tom, jestli chce být ve vztahu, nebo nechce a hysterické scény typu "teď se prostě seberu a někam odjedu a nikdo mi nezabrání" mě už někdy v polovině knihy omrzely a potom už mi připadaly opravdu hodně naivní. Častokrát jsem u této knihy protáčela oči, a i když jsem počítala s tím, že se nebude jednat o nic reálného, zklamalo mě to.

Knihu bych doporučila pouze těm, kteří si chtějí přečíst něco přeslazeného, nereálného a naivního. A stále si stojím za tím, že letní romány většinou naivní jsou, ale rozhodně ne tak naivní, jako tato kniha. Hodnotím 50% a naprosto upřímně, radši sáhněte po jiné knize, i když kolem této se strhla obrovská lavina nadšení. Nechápu proč.

A do které skupiny patříte vy? Souhlasíte se mnou, nebo se vám kniha líbila? 

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze :) Na knihu se chystám a čekám jednoduchý romantický příběh :) Snad to nebude úplné zklamání :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky