Přečteno: Opak věčnosti

Autor: Justin A. Reynolds
Překlad: Alžběta Ambrožová
Počet stran: 448
Rok vydání: 2019/ překlad 2019
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Když se Jack a Kate potkají na párty, spojí je sdílená láska k ovocným lupínkům a oblíbeným filmům. Jackovi je jasné, že se do téhle holky zamiloval – a to až po uši. Brzy už ji seznámí se svými nejlepšími kamarády Jillian a Frannym a Kate si je získá stejně snadno jako jeho. Jackova „skoro“ kletba byla konečně zlomena!

Ale jejich láska je… komplikovaná. Žijí totiž šťastně až navěky… ale jen skoro. Protože Kate zemře. A tím by měl jejich příběh skončit. Jenže Kateina smrt vrátí Jacka zase na začátek, do chvíle, kdy se poprvé setkali. A Kate je zpátky. Krásná a rozzářená. Zdravá, šťastná a okouzlující, tak jako vždycky. Jack si není jistý, jestli se náhodou nezbláznil. Ale jestli existuje šance, že by mohl Kateině smrti zabránit, rozhodně se jí nevzdá. I kdyby to mělo znamenat, že musí začít věřit na cestování časem.

Brzy však zjistí, že jeho činy mají následky. A když se jedno z jeho rozhodnutí stane pro někoho blízkého smrtelným, musí přijít na to, co je ochotný udělat – a obětovat – aby zachránil lidi, které má rád.


Z mého pohledu...
Když mi knížka přišla, byla jsem překvapená, kolik má vlastně stran (protože kdo by se díval jak je kniha tlustá, když si o ní píše na recenzi... no... já ne). O to překvapenější jsem ale byla faktem, že jsem ji během odpoledne měla přečtenou...

Jack a Kate se potkají na party a jak už je vám asi jasné, zamilují se do sebe. Není to ale tak jednoduché, protože Kate je nemocná a záhy umírá. To zní jako krátký, ale smutný příběh, že?
A co když vám řeknu, že Kate zemře hned několikrát? Ano, čtete správně.
Po její smrti se totiž Jack probere a celý příběh prožívá znovu. A znovu, znovu, zas a znovu. Dostává tak hned několik šancí Kate zachránit a nějakým způsobem ovlivnit jejich příběh. Jeho činy ale mají své následky a není jednoduché všechno zvládnout dohromady. Zachránit Kate, být tu pro své přátele, rodinu a neztratit sám sebe...

Hlavní myšlenka mě zaujala. Autor skvěle vystihl, jaké mají naše činy dopad na ostatní. Mnohdy jsem Jacka odsoudila za něco, co udělal. Zároveň jsem ale chápala jeho jednání.
Vykašlal se na kamaráda, ale zároveň se snažil zachránit svou  Kate. Tady se čtenáři dělí na dvě skupiny - ti, co se zastávají Kate a ti, co si myslí, že by tu měl být pro své kamarády a nevěnovat Kate tolik pozornosti.
Jack je výborně napsaná postava a snadno se do něj vcítíte. Za to i za hlavní myšlenku celé knihy si autor určitě zaslouží pochvalu.

Na druhou stranu to ale bohužel bylo stále to samé dokola a zhruba ve třetině knihy budete znát převážnou většinu příběhu. Je sice skvěle napsaný a rychle utíká, to ale nic nemění na skutečnosti, že čtete několikrát to samé.

Knihu bych zhodnotila 70%. Líbila se mi hlavní myšlenka i zpracování. Časté opakování téhož příběhu už ale tak super nebylo a myslím, že minimálně nějaká část se vždy dala pozměnit.

Za zaslání mockrát děkuji Albatrosmedia - konkrétně Míše, která se o nás, blogery stará a knížky nám ochotně posílá. Díky!

Komentáře

  1. Kniha nevypadá špatně. :) Já si ji ale asi nechám ujít.
    Příště se radši podívej, jak tlustá kniha je. :) Abys jednou nebyla překvapená. :)))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky