Přečteno: Agentura Pendergast - Kníže temnot

Autor: Christophe Lambert
Překlad: Kateřina Vranová
Počet stran: 144
Rok vydání: 2019/ překlad 2020
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Na úpatí sochy Svobody v New Yorku je ukryto sídlo jedné velmi tajné organizace. Její agenti mají zásadní úkol: mezi davy přistěhovalců, kteří připlouvají do města, odhalit upíry a vlkodlaky a zamezit tomu, aby konali své špinavé skutky.

Jenže bouchač Joe a kartářka Delia už to nezvládají, a tak si vyhlédnou posilu. Pouliční zlodějíček Finn Donovan je všemi mastmi mazaný a má pro strach uděláno. Bude však pro agenturu pana Pendergasta přínosem? Přece jen šlohnout někomu peněženku je jiná prácička, než bojovat s krvelačnými nestvůrami. Nebo ne?

Držte si klobouky! Agentura Pendergast jde do akce, jakou New York ještě nezažil.


Z mého pohledu...
Finn Donovan je obyčejný pouliční zloděj. Jednoho dne se ale rozhodne ukrást hodinky panu Pendergastovi. Když si ho později najde, vypadá to s Finnem bledě. Dostane ale na výběr - buď se přidá do jeho agentury, nebo ho vezme na nejbližší policejní stanici. A tak Finn zjišťuje, co všechno má agentura Pendergast na starost a s jakými stvořeními se její zaměstnanci potýkají.

Kniha je určena od devíti let, dala by se proto zařídit do skupiny middle grade knih. Myslím ale, že zaujme i starší - třeba mě. Líbil se mi hezky vymyšlený příběh, který nadchne nejednoho dětského čtenáře.
Finn by zpočátku mohl vypadat jako negativní postava (přeci jenom co je na zlodějích pozitivního), ale časem zjistíte, proč se živí zrovna krádežemi a až ho poznáte trochu blíž, myslím, že si ho oblíbíte.

Příběh je skvěle napsaný a tak rychle, že mě na konci mrzelo, že už ho mám za sebou. Dobrou zprávou ale je, že v originále už vyšel druhý díl a tak můžeme doufat, že se ho ve Fragmentu rozhodnou vydat.

Agenturu Pendergast bych doporučila především dětským čtenářům, kteří mají rádi dobrodružství.

Bonusem navíc je krásná obálka a možnost si z její klopy odtrhnout záložku.


Hodnotím 85% a za zaslání mockrát děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. O knize slyším poprvé a zaujala mě na první pohled. Myslím, že by mohla být velkým lákadlem pro mojí mladší sestru. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky