Voda

Autor: Laura Purdie Salas
Překlad: Barbora Veselá
Ilustrace: Violeta Dabija
Počet stran: 32
Rok vydání: 2014/ překlad 2020
Nakladatelství: Ocelot
Anotace: 
Voda je voda – je to rybník, louže i moře. Umíš nyní uhodnout, co ještě být může?

Objev s námi v tomto poetickém pozorovaní vody, kolik dalších rolí může voda mít v průběhu...


Z mého pohledu...
Jak již anotace napovídá, tato kniha určená dětem od pěti do osmi let vypráví, čím vším může být voda. Na každé straně čeká krásná ilustrace s popiskem - kupříkladu hned na začátku máme "Voda může... pro pulce domovem být, v louži obraz zachytit". Na prvním obrázku vidíme pulce a na druhém děvčátko s deštníkem, které se kouká do kaluže a sleduje vlastní odraz. Tímto způsobem čtenáře autorka provede světem vody a vším, čím ještě může být.

Věty či verše na každé straně se navíc rýmují, děti si tak informace lépe zapamatují a myslím, že časem budou i samy vyprávět, co voda na obrázcích dělá.

Na konci knihy najdete jakési shrnutí jednotlivých popisků, které najdete u obrázků. V tomto shrnutí jsou navíc ještě další informace. Mladším dětem proto můžete číst třeba jen základní popisky a těm starším naopak něco navíc.

Nechybí ani slovníček pojmů, kde se dozvíte co je to horní tok, korálový ostrov a nebo co to vlastně znamená kondenzovat.

Autorka vydala ještě další dvě knihy - Kámen a Lístek, které by měly být stejně koncipované, jako Voda. Ilustrace pochází od stejné ilustrátorky, takže i vzhledově budou velmi podobné.

Za poskytnutí knihy k recenzi mockrát děkuji Megaknihám, kde všechny tři zmíněné tituly najdete se slevou. 


Komentáře

  1. Všechny tři knihy jsem prohlížela a vypadají nádherně. Věřím, že se malým čtenářům (a nejen těm) budou líbit. :) V mém okolí bohužel není nikdo ve vhodném věku...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky