Přečteno: Byl jednou jeden život - srdce

Autor: Jean-Charles Gaudin
Překlad: Kateřina Vranová
Počet stran: 48
Rok vydání: 2017/ překlad 2020
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Vydejte se spolu s Maestrem, Pierrotem, Pierrem a jejich přáteli do hlubin lidského těla. Sledujte, jak bojují s viry a bakteriemi a starají se o to, aby zůstalo zdravé a šlapalo jako hodinky. Objevte, jak funguje nejdokonalejší stroj na světě – lidské srdce. Vydejte se na procházku řečištěm cév, žil a tepen, které po těle rozvádí životodárnou tekutinu – krev. Zjistěte, proč srdce bije a co všechno ho může ohrožovat.

Cesta do nekonečně malého, avšak naprosto vzrušujícího světa, právě začíná!

Z mého pohledu...
Také jste jako malí sledovali seriál Byl jednou jeden život a všechny ty postavičky uvnitř lidského těla vás fascinovaly? Nyní si můžete pořídit i knižní formu!

Konkrétně se jedná o komiks, který má sice pouhých 48 stran, pro získání základních informací to ale stačí. Knížka je graficky téměř totožná se seriálem a je promyšlená do detailů, takže i tady krvinky po okysličení mění barvu a tak dále. 

Myslím, že se asi ani nedá mluvit o ději, protože to je opravdu kratičký příběh, navíc v komiksovém zpracování. Kniha dětem nastíní, jak to v lidském těle funguje a myslím, že vzhledem k minimu textu a hromadě obrázků je bude bavit. Navíc ji mohou číst sami právě díky tomu, jak je kratičká a jednoduchá. 

Pro nás starší je kniha návratem do dětství k oblíbenému seriálu, na který si díky tomu spousta dospělých vzpomene. Pro děti by navíc mohla být motivací se na seriál povídat, možná právě na epizodu o srdci. 

Knížku bych doporučila všem dětem, které se začínají zajímat o to, jak lidské tělo funguje případně rodičům, kteří potřebují trochu pomoct s vysvětlováním. Zároveň ji určitě ocení ti, kterým se líbila seriálová předloha. 

Za zaslání knihy na recenzi a krátký návrat do dětství děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Seriál jsem jako malá strašně ráda sledovala. :) To, že existuje i kniha je skvělé.

    OdpovědětVymazat
  2. Seriál je boží a komksové vydání je skvělý nápad!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to jsem ani nevěděla, že tohle vyšlo i jako knížka. :) Zrovna nedávno jsem o tom vyprávěla dětem, že za mého mládí běžel takový pěkný seriál a pouštěla jim pár dílů na Netflixu. Docela je to i bavilo. Musím říct, že to nezestárlo. Hned jak z trouby vyndám čevabčiči, které peču k večeři, tak se prodívám kde ji prodávají. :) Díky za fajn tip! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky