Přečteno: Ledová krev

Autor: Elly Blakeová
Počet stran: 316
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Ruby, která ovládá oheň, žije v krutém světě, kde vládne led. Když je její matka zavražděna, přidá se k rebelům, aby společně zastavili ledového krále. Než se ale zapojí do boje, je zajata a donucena bojovat v turnaji proti nejlepším ledovým bojovníkům. Má tak jedinečnou šanci zničit šíleného krále! Potká ale jednoho mladého ledového muže... Plamen a led jsou nepřátelé na život a na smrt, ale společně by mohly vytvořit sílu, která vše změní. 


Z mého pohledu...
Když se mi tato kniha dostala do ruky, vůbec jsem netušila, co od ní čekat. Na goodreads jsem se sice dočetla, že je podobná Rudé královně, ale moc mi to nepomohlo, jelikož Rudá královna mi tu leží už skoro rok a stále jsem se nějak nedostala k tomu ji přečíst (možná se na ní v brzké době konečně vrhnu). Nicméně Ledová krev mě opravdu mile překvapila. Čekala jsem klasické fantasy, které zrovna dvakrát nemusím, ale tato kniha není jen o tom, kolik nových bytostí a schopností si autorka vymyslí. 

Pojďme si nejprve trochu nastínit děj. Ve světě, kde spolu už odnepaměti bojují Ohniví a Mraziví, žije Ruby - ohnivá dívka s velkou mocí. Kvůli bezpečnosti a ochraně sebe i své matky se  snaží svojí moc potlačit a skrýt, ale i to je málo. Mraziví, kteří jsou u moci, jen čekají, až někdo přijde se zprávou, kde nalézt "Ohnivou holku". Tuto zprávu získají už někdy během první, nebo druhé kapitoly a to je vlastně začátek celého dění. Mraziví vtrhnou do vesnice, kde žije Ruby za účelem ji odvést do věznice (kam podle nic "Ohnivá" patří). Poslední, co vám teď povím je, že se jim to podaří a Ruby skutečně odvedou do věznice. Ale co se tam stane? To už si budete muset přečíst sami, ale mohu vám říct, že to rozhodně stojí za to!

V knize nechybí dva "národy", královská rodina, trocha magických schopností a samozřejmě také boj v aréně na život a na smrt. A abych nezapomněla, dokonce v této knize najdete i milostnou zápletku. Ta se vyvíjela poměrně pomalu, to jí ale jen dodalo na uvěřitelnosti a skutečnosti. Autorčin styl psaní je velmi čtivý a stále se něco děje. Upřímně jsem skoro ani nevěřila, co všechno se může během 300 stran odehrát. 

Autorka vymyslela poměrně jednoduchý svět, ale vůbec mi to nevadilo. Spíš naopak. Osobně v knize nepotřebuji zas až tak propracovaný svět, hlavně když není nudná a když jsou v ní postavy, které si zamiluji. A tato kniha to všechno splňuje. Ruby jsem měla ráda už od začátku a musím říct, že mi přirostla k srdci, což se mi moc často nestává. 

Knihu hodnotím 78%  a doporučuji všem, kteří mají rádi Young Adult knihy, které jsou hodně čtivé a poutavé, stejně jako tato. 

Kniha vychází 7. srpna a já mockrát děkuji nakladatelství CooBoo za poskytnutí reading copy!

Komentáře

  1. Skvělá recenze :) Rudou královnu jsem také ještě nečetla, ale podle anotace si jsou obě knihy podobné :) Ale vypadá to jako čtení jak dělané pro mě, takže se těším až kniha vyjde :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky