Knižní radůstky - říjen 2017

Zdravím!
Opravdu jsem se těšila, až vám oznámím, že jsem si v říjnu skoro žádné knihy nekoupila a jen četla a četla a redukovala ty, co mám doma. No, tak třeba to vyjde příště.
Říjen byl opravdu bohatý jak na knížky na recenzi, tak na knížky, které jsem si pořídila, nebo dostala. O tom, že jsem si objednala další balíček s knihami, který naštěstí dorazí až v listopadu nemluvme.

Dnes bych začala knížkami na recenzi, za které chci moc poděkovat nakladatelství Albatrosmedia, konkrétně především CooBoo a Fragmentu. A samozřejmě skvělé Ole, která nás má všechny na starosti a pravidelně nás zásobuje nabídkami knih.

První knížku na recenzi jsem si odnesla z VIP tašky z Humbooku. Konkrétně se jedná o Dívku z inkoustu a hvězd (Millwood Hargrave), která mě bohužel pěkně zklamala. Pro celou recenzi stačí rozkliknout.




Poté ale dorazil balíček doslova napěchovaný knihami a skoro si myslím, že tolik knih najednou mi snad ještě nikdy nedošlo. Když nad tím teď tak přemýšlím, bylo by možná fajn vám nafotit přímo rozbalování, nicméně to se mi nějak nepovedlo, tak třeba příště.

Magonie (Maria Dahvana Headley)
Magonii jsem právě dočetla a popravdě mě trošku zklamala. Měla jsem od ní velká očekávání a asi jsem čekala něco trochu jiného, než co jsem následně četla. Jinak ale knize jako takové nemám moc co vytknout, určitě si počkejte na samostatnou recenzi, která by měla vyjít příští týden.

Má lady Jane (Cyhthia Hans, Brodi Ashton, Jodi Meadows) je naopak kniha, kterou vám doporučuji všemi deseti hned teď. Už dlouho se mi nestalo, abych se u knihy nasmála tolik, jako u téhle. Samozřejmě nemůžete čekat žádné literární veledílo, ale to ani nebyl účel knihy a myslím, že svůj účel - pobavit a přečíst si něco trochu vybočujícího z řady, splnila na sto procent.


Další kniha je přesným opakem Mé lady Jane. Jedná se o Třináctkrát proto (Jay Asher), což je kniha, u které vám běhá mráz po zádech a nedokážete ji jen tak odložit. Recenzi už máte online, takže se určitě nezapomeňte podívat. Opět stačí jen kliknout na název.

Oheň a plamen (Jenny Han, Siobhan Vivian) je kniha, jejíž recenzi jsem psala asi v jedenáct hodin večer. To většinou nedělám, ale tato kniha se mi líbila natolik, že jsem ihned po dočtení potřebovala sepsat recenzi a dostat ze sebe všechny pocity, které jsem z ní měla. Opět mohu jen a jen doporučit.


Tisíc kousků tebe (Claudia Grayová) je kniha, o které vám toho teď bohužel moc neřeknu, protože jsem se ještě nedostala k tomu ji přečíst. Dost podobně je na tom i Griša - bouře a vzdor (Leigh Bardugo). Na obě knížky ale bude recenze, takže kdo si počká...


Toť ke knihám k recenzi a teď se pustíme do těch, které jsem si pořídila sama.
Začnu mým, podle mě nejlepším za celou dobu, nákupem z Levných knih. Jeden večer jsem poměrně náhodně otevřela eshop LK a co nevidím - nová nabídka knih v angličtině! A jaké to bylo překvapení, když jsem tam objevila More than this (Patrick Ness)?! Patrick Ness je jeden z mých nejoblíbenějších spisovatelů a tak jsem knihu samozřejmě musela mít! Přihodila jsem si k němu i Sophie´s world (Jostein Gaarder), což je knížka, kterou jsem si také chtěla dlouho přečíst. Navíc každá stála 99 Kč. No zkrátka jsem je tam nemohla nechat.


V podobném duchu se nesla i naše školní exkurze do knihkupectví Kosmas. Jak už jsem psala v minulém článku, knihu Kdysi (Morris Gleitzman) jsem četla v červnu a netušila jsem, že budou další díly. V Kosmasu jsem ale narazila na druhý díl a po nabídce 30% slevy jsem tam nemohla nechat ani první, ani druhý díl - Potom (Morris Gleitzman)


Koncem měsíce ještě dorazila objednávka z Bookdepository - knížka Dividing eden (Joelle Charbonneau). O této knize jsem si s autorkou povídala osobně a nalákala mě tak, že jsem si jí prostě musela objednat. Pošťačka, která mi jí evidentně musela narvat do schránky jí sice trochu zničila, ale to už je kapitola sama o sobě a snad ani nemá cenu se rozčilovat.


Když už jsme u té Joelle Charbonneau, na Humbooku jsem si pořídila ještě její Univerzitu výjimečných, na kterou se, snad už během listopadu, také chystám.

Úplně poslední je úlovek z databáze knih, kde jsem si objednala knížku Nemám žádné jméno (Dagram Hilarová), o které jsem toho také hodně slyšela a vysoké hodnocení jen napomohlo tomu, že jsem si ji objednala.


Jaké knížky se během října nastěhovaly k vám?

Komentáře

  1. To je pořádná hromádka nových kousků :) já se také v říjnu celkem rozjela :) těším se na tvé recenze, protože snad na všechny knihy od cooboo se také chystám :) dost mě zajímá co čekat od Magonie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, říjen byl opravdu nabitý knihami :D Magonie mě popravdě trochu zklamala, asi jsem od ní čekala něco jiného... Recenze bude online někdy příští týden, tak pak můžeš mrknout :)
      N.

      Vymazat
  2. Koukám, že je to zas pěkná hromádka. Skoro všechny z nich bych si chtěla přečíst. :)) Jen mi řekni, jak tolik novinec zvládáš přečíst... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Většinou mi kniha trvá zhruba dva dny a snažím se číst kdykoliv a kdekoliv to jde. Navíc čtu poměrně rychle, takže kolem 10 knih za měsíc zvládnu a pakliže toho není moc do školy, nebo je nějaké volno, zvládám i víc. :)
      Díky za komentář!
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky