Přečteno: Prach a popel

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY K PŘEDCHOZÍM DÍLŮM - OKO ZA OKO, OHEŇ A PLAMEN
Autor: Jenny Hanová, Siobhan Vivianová
Překlad: Romana Bičíková
Počet stran: 304
Rok vydání: 2014/ překlad 2018
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Konec velké pomsty se blíží... Silvestr skončil velkým popraskem a Mary, Kat a Lillia nejsou připravené na to, co je čeká. Přehodnocují, co se stalo, a každá si to dává za vinu. Kdyby Lillia neodešla s Reevem, kdyby Kat zůstala – mohlo to celé dopadnout jinak. Teď už nic nebude jako dřív. Jenom Mary zná pravdu a je otázkou, jak s ní naloží a jestli dovede pomstu až do konce. Zůstane po ní něco víc než jen prach a popel, až vše spálí?


Z mého pohledu...
Možná si vzpomínáte na mou nadšenou recenzi druhého dílu. Tehdy jsem ji psala snad v deset hodin večer a skoro bych řekla, že takovou rychlostí jsem snad nikdy recenzi dohromady nedala. A pak nastalo dlouhé čekání na závěrečný díl. 

Abych pravdu řekla, po tom, jak skončil druhý díl jsem vůbec nevěděla, co čekat. Bude se to vyvíjet obdobně jako první díl, nebo se uchytí to tajemno z konce druhého?
A musím říct, že chvilkami mi opravdu běhal mráz po zádech. 

Kniha se víceméně věnuje Mary, která má sice méně kapitol z vlastního pohledu, než ostatní, ale i přesto si ji troufnu označit za hlavní postavu. Něco je špatně a pomsta rozhodně není taková, jaká měla původně být. Kat a Lillia začínají přemýšlet o všem, co se stalo a začínají si uvědomovat, že dost možná to přehnaly a začínají na sebe brát vinu za své činy. Mary ale přebírá spravedlnost do svých rukou a plánuje pomstu. Jako jediná zná pravdu a začíná být pořádně naštvaná. Právem. Ale je správné se mstít?

Stejně jako u předchozích dílů se knížka čte téměř sama a děj ubíhá opravdu rychle. Mary začíná být nebezpečná a čtenář netuší, co bude dál. Pomstí se? Uvědomí si, že to není správné řešení? Nebo se stane něco jiného? Opravdu se mi líbil fakt, že jsem netušila, co bude dál. 
Na druhou stranu si myslím, že některé postavy, jako například Reeve, to nemusely odnést tolik. Skoro to vypadá jako nějaká pomsta od autorek - "Ha, Reeve, stejně jsme tě neměly rády" (to prosím vás berte trochu s nadhledem).

Jak už to tak u trilogií bývá, třetí díl je tím závěrečným, kde se všechno vysvětlí. V tomto případě se objasnilo především to, co už se načalo na konci druhého dílu a celé situace kolem Mary.
Za mě je ale knížka stejně skvělá jako druhý díl a proto ji hodnotím 90%.

Za zaslání mockrát děkuji CooBoo a vy si knížku můžete pořídit tady.

Komentáře

  1. Pěkná recenze :) Na knihy od této autorky se teprve chystám :) Vypadají jako skvělá oddechovka :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky