Přečteno: Nenechám tě odejít

Autor: Chevy Stevens
Překlad: Ivana Svobodobá
Počet stran: 400
Rok vydání: 2017/ překlad 2019
Nakladatelství: Ocelot
Anotace: Před jedenácti lety uprchla Lindsey s dcerou Sophií před svým násilnickým manželem, který se ji pokusil zabít. Našla si nový domov, začala s podnikáním a snažila se odstřihnout od svého starého života. Myslela si, že unikla temné minulosti a že je v bezpečí. Po jedenácti letech je však exmanžel Andrew propuštěn z vězení a Lindsey se začínají dít strašidelné věci. Někdo se jí vkrade do domu, pokusí se otrávit psa a napadne jejího přítele. Andrew tvrdí, že to není on. Že se změnil. Může mu věřit? Nebo za útoky stojí někdo, kdo je Lindsey blíž než si sama myslí? A jak se může drobná lest, kterou Lindsey před lety provedla, změnit v její největší noční můru? Psychologický román Nikdy mě neopustíš popisuje rodinné drama založené na efektu motýlích křídel. Kniha zachycuje majetnickou lásku, která se jednoho dne vymkne kontrole. Román plný napětí s nečekanou zápletkou od kanadské autorky Chevy Stevens, která napsala řadu úspěšných thrillerů oceněných mezinárodními cenami.

Z mého pohledu...
Nakladatelství Ocelot zatím vydalo pouze tři knihy, nadšené recenze jsem ale viděla na všechny. Jejich prvotinou byla kniha King (T. M. Frazier), následovala Nenechám tě odejít (Chevy Stevens) a nedávno vyšel Strážce ztracených měst (Shannon Messeger).
My se dnes podíváme, jak si u mě vedla jejich druhá kniha - Nenechám tě odejít.

Od doby, kdy Lindsey i se svou dcerou utekla od násilnického manžela Andrewa, uběhlo už 11 let a Andrew byl propuštěn z vězení, kam se dostal chvilku po útěku jeho manželky i dcery.
Všechno se zdá být v pořádku - Lindsey má prosperující firmu, Sophie výborné výsledky ve škole... začínají se ale dít zvláštní věci a je jasné, že nic v pořádku není.

Lindsey rozhodně není typická hlavní hrdinka psychologických thrillerů. Je výborně napsaná a co víc, vždycky si dokáže poradit a i v té nejtěžší situaci zachová klidnou hlavu a snaží se najít rozumné řešení. Je to jedna z těch postav, které si dokážete oblíbit během chvilky. Její dcera  Sophie je naopak typická osmnáctiletá dívka a musím říct, že mnohdy mě neskutečně štvala a otravovala.

Autorka vás vtáhne do děje a udrží vás v napětí od začátku do konce. Příběh má spád a nudit se určitě nebudete. Kromě současnosti se část děje odehrává i v minulosti a musím říct, že autorka skvěle přeskakuje v čase, zároveň v tom ale není zmatek, s čímž mám často problém.

Mohla bych říct, že se nejedná o nic nového a že takových příběhů už jsme četli hodně. A měla bych pravdu. Je to ale jeden z těch, které určitě za přečtení stojí.

Hodnotím 85% a za zaslání mockrát děkuji Megaknihám, bez kterých bych si asi ani nevšimla, že knížka vyšla, a přišla bych tím o skvělý čtenářský zážitek.


Komentáře

  1. Zajímavá recenze. :) Zřejmě to nebude kniha přímo pro mě, ale rozhodně mě na první pohled zaujala obálka. Svým zvláštním způsobem působí mrazivě... :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky