Přečteno: Chovejte se jako kočka

Autor: Stéphane Garnier
Překlad: Jitka Řihánková
Počet stran: 160
Rok vydání: 2017/ překlad 2018
Nakladatelství: Jota
Odkaz na ČBDB
Anotace: Kočka je váš nejlepší kouč! 
Kočka všechno pochopila, dělejme to jako ona! Tato samozřejmost inspirovala Stéphana Garniera k napsání příručky o osobním rozvoji pojaté jinak než podobné knihy. Kočka je svobodná, klidná, pozorující, opatrná, elegantní, charismatická, samostatná, hrdá, nezávislá… 
Má tolik záviděníhodných vlastností, které můžete snadno rozvíjet, když se jí budete inspirovat ve svém každodenním životě.
Nechejte se tedy vést Stéphanem Garnierem a jeho společníkem Ziggym, kteří vám krok po kroku vysvětlí, jak pozorováním vaší kočky zlepšit svůj život. Buďte i vy zvědaví, buďte zen a nároční. Záleží na vás, jak budete jednat, myslet, očekávat! 
Už nebudete podléhat rozkazům ani tlakům všedního života! V kanceláři, v rodině nebo mezi přáteli vám kočka pomůže lépe zvládat stres, tříbit vaši nezávislost, zvyšovat vaše charisma…
Stéphane Garnier a Ziggy nám nabízejí udivující příručku nabitou vynalézavostí, kočičími větami a mazanými radami… které vám změní život!
První kniha inspirovaná kočkou, která vám poradí, jak lépe žít všední život!


Z mého pohledu...
Po všech knihách typu Hygge, Lykke, Lagom a já nevím co ještě tu máme další - Chovejte se jako kočka. Majestátní, vznešené zvíře s osobností. Kdo má doma kočku, určitě mi dá za pravdu, že žijeme u svých koček, ne oni u nás. Krmíme je, protože oni chtějí, mazlíme se s nimi, když to oni chtějí. Nezáleží co chceme my. Kočka má vždycky poslední slovo a když něco nechce, prostě to tak nebude. 
Když se ale trochu zastavíte a budete kočku pozorovat, zjistíte, že je naprosto vyrovnaná a její vnitřní klid je až fascinující. A přesně na tom je založená kniha Chovejte se jako kočka.

Obdobně jako v Hygge, Lykke atd. je plná rad a tipů, jak žít lepší život. Jak žít jako kočka. Ono žít jako kočka zní docela vtipně, protože celý den jíst, spát a hrát si je sice fajn, ale asi se nám to nikomu nepovede. Tak to ale myšlené není. 
Každá kapitola se věnuje jedné kočičí vlastnosti a popisuje, jak si ji osvojit a mít díky ní o něco klidnější, vyrovnanější a především šťastnější život. 
Co se mi moc líbilo byl styl vyprávění. Autor to spíš vypráví jako příhodu ze života, než jako něco, co se máte učit. Musím říct, že z knížky sálá opravdu příjemná atmosféra plná pohody a klidu. 

Další pochvala patří samotnému zpracování knihy. Mezi jednotlivými kapitolami najdeme Kočičí den, kde je popsáno, co kočka v danou denní dobu dělá. Nechybí taky spousta citátů o kočkách, nebo shrnutív několika větách na konci každé kapitoly. Text je navíc doplněn drobnými ilustracemi, které jsou samozřejmě s kočičími motivy.

Hodnotím 75% a jestli jste, stejně jako já, milovník koček, tohle je knížka přesně pro vás!

Komentáře

  1. Super recenze :) Kniha a hlavně její název, mě zaujala na první pohled. Pro mě jako milovníka koček je tahle kniha naprostá nutnost, takže se po ní jistě podívám. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky