Přečteno: Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech

Autor: Maja Säfströmová
Překlad: Kateřina Stupková
Počet stran: 120
Rok vydání: 2016/ překlad 2019
Nakladatelství: Albatros
Anotace: Věděli jste, že chobotnice má tři srdce? Že pštros neumí couvat? Že včely nikdy nespí? Nebo že se tučňáci smějou, když je někdo lechtá? Tato a mnohá další fascinující fakta ze zvířecí říše podaná s vtipem a lehkostí najdete v bohatě ilustrované knížce od populární švédské umělkyně. Maja Säfström žije ve Stockholmu a její prvotina Ilustrovaný atlas neobyčejných faktů o zvířatech vyšla v roce 2016. Setkala se s velkým ohlasem po celém světě, zaslouženě také získala mnohá ocenění a práva na její vydání byla prodána do téměř dvaceti zemí. Maja mezitím vytvořila další dvě pokračování – jedno zaměřené na pravěké tvory a druhé o zvířecích mláďatech.

Z mého pohledu...
Když jsem si na poště byla vyzvednout balíček s touto knihou, neměla jsem tušení, co si to vlastně nesu domů. Jako překvapení mi jí totiž poslala Míša (Radši knihu), která se o nás, blogery, stará a posílá nám knížky.
V balíčku jsem kromě knížky našla i pexeso a dvě záložky a celý balíček mi zlepšil den a udělal velkou radost. Takže Díky!

Ale o co v knize vlastně jde?
Jedná se o krásně ilustrovanou knížku nejen pro děti. Vlastně si myslím, že je to skvělý dárek jak pro mladší čtenáře, tak i pro dospělé a udělá radost komukoliv.

Ilustrace jsou černobílé, ale přesto krásné. Osobně si myslím, že ani nemusí být barevné, aby zaujaly i mladší čtenáře. Autorka má svůj vlastní styl kresby, ke kterému se ta černobílá zkrátka hodí.

Na každé dvojstraně se nachází jedno zvíře, o kterém se dozvídáme nějaký zajímavý fakt.
Věděli jste, že pštros neumí couvat? Vydry se během spánku drží za tlapky, aby je neodnesl proud?

Jestli někomu chcete darovat knihu a nevíte jakou, tohle je ta pravá volba. Zaujme všechny a myslím, že nejsem jediná, kdo se k ní rád vrací a obdarovaný bude mít podobnou radost.
Do recenze vám přidávám fotky, ale jestli vás knížka zaujala, podívejte se ještě ke mně na instagram. Do stories jsem vám dala další ukázky z knihy a všechno máte uložené i ve výběrech.




Za zaslání bych chtěla moc poděkovat Míše / Albatrosmedia.
Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů i zvířatech je k dispozici na eshopu albatrosmedia - zde.

Komentáře

  1. Kniha vypadá vážně moc pěkně a roztomile. Souhlasím, že je určitě nejen pro mladé čtenáře. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto knihu jsem koupila své dceři a byla z ní nadšená a nám dospělým se dost líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé!
      Děkuji za komentář a přeji mnoho hezkých chvil strávených nad stránkami Ilustrovaného atlasu zvířat :)
      Díky za komentář!
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky