Přečteno: 10 rande naslepo

Autor: Ashley Elstonová
Překlad: Iveta Poláčková
Počet stran: 304
Rok vydání: 2019/překlad 2020
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Sophie si k Vánocům přeje jedinou věc - aby ji rodiče pořád tak nehlídali. Ti se chystají navštívit její sestru, takže to vypadá, že bude konečně mít nějaký čas pro sebe (čti: na randíčka se svým klukem). Jenže se ukáže, že on by si dal od jejich vztahu raději pauzu. Sophie se se zlomeným srdcem uchýlí k prarodičům, jejichž dům je plný spousty rodinných příslušníků, kteří tam přijeli na vánoční prázdniny. A babička vymyslí (ne úplně super) plán: během následujících deseti dnů vyrazí Sophie na deset schůzek naslepo, které jí dohodnou její příbuzní. Například skvělá sestřenice Laura, která jí dohodí rande se sexy klukem na exkluzivním undergroundovém večírku. Nebo bláznivá tetička Patrice, která jí zařídí hlavní roli v živém betlému. Kde je taky kluk, co jí sahá po ramena. A křičící mimino. Když se její bývalý kluk vrátí s prosíkem, že by chtěl druhou šanci, je Sophie úplně zmatená. Má totiž pocit, že se možná, ale fakt jenom možná, zamilovala do někoho úplně jiného... Kdo ale rozhodně není volný.


Tohle budou ty nejhorší vánoční prázdniny, jaké kdy zažila... nebo nakonec ne?

Z mého pohledu...
Sophie měla poměrně šťastný vztah a když už to konečně vypadalo, že se budou moct vídat ještě častěji a společně si užívat předvánoční čas, přišel rozchod. Sophii to zlomí srdce, ale její babička to nenechá jen tak! Společně s dalšími rodinnými příslušníky pro Sophii naplánuje deset schůzek. Ne každé rande naslepo je ale povedené a Sophie se často přesvědčí, že zrovna s tímhle klukem opravdu být nechce. Během všech těch schůzek jí ale dochází, že je možná zamilovaná. Jak tohle skončí?

Pokud hledáte vánoční příběh pro letošní rok, jste tu správně! 
Nečekejte ale vyloženě romantickou knihu, protože pravé romantiky se vám dostane až ke konci. Autorka ale rozhodně měla parádní nápad, který dokázala skvěle zpracovat. Kniha je čtivá, budete se u ní smát, nasajete trochu vánoční atmosféry a zároveň se vcítíte do Sophie, která prožívá nelehké období. 

Moc se mi líbil vztah, který má Sophie se svou rodinou a bylo krásně vidět, že všichni dokážou táhnout za jeden provaz. Babička celou "akci" skvěle zorganizovala a vše šlo přesně podle plánu. 

Co se týká postav, možná mohly být trochu lépe vykreslené. Sophie i její rodina byli napsání skvěle, ale u kluků, se kterými se setkávala, mi chyběl alespoň krátký popis. Chápu, že u většiny z nich to bylo jen jedno rande a nebylo důležité je nijak blíže znát, i tak mě ale zajímali. 

Když to shrnu, nejedná se o nic světoborného a mezi nejlepší knihy roku ji pravděpodobně nezařadíte. Je to ale moc milé vánoční čtení, které vám zvedne náladu a za přečtení opravdu stojí!

V závěru bych ještě ráda pochválila obálku, kterou vytvořila @dorycizko. Zprvu se mi moc nelíbila a ta původní mi přišla lepší, čím víc na ni ale koukám, tím víc si říkám, že se povedla. Přikládám i obrázek té původní, takže můžete sami porovnat. 

Knihu hodnotím 75 % a za zaslání mockrát děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Tak to vypadá na skvělou vánoční oddechovku, prostě knížku pro pohodové dny :) pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se naše obálka zalíbila na prnví pohled a myslím, že je lepší než originál. :) Co se obsahu týče, ten mě zaujal také... na vánoční období je kniha jistě naprosto ideální. Letos už to nestihnu, ale ráda bych si ji přečetla třeba příští Vánoce. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky