Přečteno: Ilustrovaný atlas nejpodivnějších pravěkých tvorů

Autor: Maja Säfströmová
Překlad: Kateřina Stupková
Počet stran: 112
Rok vydání: 2017/ překlad 2020
Nakladatelství: Albatros
Anotace: Zapomeňte na dinosaury! Na Zemi v minulosti byli ještě pozoruhodnější tvorové. Třeba želvy s extra dlouhými krky a opancéřované ryby velké jako autobus! Kdo měl pět očí, čí tlama se podobala záchodovému prkénku a kterému ptákovi nikdy nenarostla křídla? Vraťte se zpátky v čase za úžasnými zvířaty, na které je i ta nejbujnější představivost krátká!

Z mého pohledu...
Tento rok už tu máme druhou knihu od autorky Ilustrovaného atlasu neuvěřitelných faktů o zvířatech, který zažil obrovský úspěch! Knihy Maji Säfströmové se líbí dětem i dospělým, proto jsem se i já nemohla dočkat, až vyjde další kniha z této roztomilé, naučné a vtipné série. 

Třetí díl této série je od prvních dvou ale trochu odlišný. Týká se zvířat, která už v dnešní době neznáme - tedy pravěkých tvorů. Autorka je proto spíš představuje a nedozvídáme se z knihy tolik zajímavých faktů, jako jsme zvyklí. Na druhou stranu nám představí spoustu tvorů a troufnu si říct, že většinu z nich neznáte. 

Osobně se mi líbila asi ze všech nejméně, ale to je spís způsobeno tím, že pravěcí tvorové mě nijak nefascinují a zkrátka mě moc nezajímají.

Knížka je ale stejně krásná jako obě předchozí a jestli máte doma milovníka pravěkých tvorů nebo se o ně sami zajímáte, tohle bude rozhodně ta pravá volba!

Za zaslání knihy mockrát děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Tohle vypadá opravdu skvěle. Hned bych měla chuť knihu prolistovat. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky