Úlovky z knihovny #1

Znáte ten pocit, když jdete do knihovny pro jednu knížku, ale přinesete si jich domů třeba pět?
Pokud ano, tohle je článek přesně pro vás. Knižní novinky se od knižních radůstek liší tím, že to jsou knížky z knihovny, tudíž u mě bydlí jen dočasně.
Pojďme se tedy podívat, jaké jsem si přinesla dnes.

1) Harry Potter
Světu Harryho Pottera jsem v poslední době naprosto propadla a po dočtení prvního dílu jsem se rozhodla, že co nejdříve potřebuji další. Tak je tu mám- H.P. a tajemná komnata H.P. a vězeň z Azkabanu.

2) Tahle píseň ti změní život
Anotace: Myslíte si, že je tak jednoduchý se změnit. Říkáte si, že je to v poho, ale není. Co asi všechno musí jeden udělat, když se chce přerodit v úplně novýho člověka, jehož život dává smysl a který zapadne? Změníš oblečení, účes, obličej? Tak jo, jen tak dál. Do toho. Nech si propíchnout uši, zastříhnout ofinu a kup si novou kabelku. Stejně to všechno přehlídnou a dál uviděj jenom tebe, pořád stejně ustrašenou, přechytralou holku, stejnýho lůzra, co je na něm všecko blbě. Ať si změníš, co chceš, tohle zůstane pořád stejný. Vím to, protože jsem to zkoušela.



3) Jablečný koláč nadějě
Anotace: Oskar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku, a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co to znamená věrnost a kamarádství a jak moc je důležitá síla se nevzdat.
Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

4) Šepotání
Anotace: Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který už její matku připravil o rozum. Pocházejí totiž z rodiny Aleny Liddellové, lépe známé co by Alenky z Říše divů. skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.
Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morfeus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?
V Říši divů není nikdo tak úplně sám sebou...




Komentáře

Oblíbené příspěvky