Přečteno: Já nejsem neviditelná

Autor: Marcus Sedgwick
Počet stran: 271
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Otec Laureth Peakové ji naučil sledovat opakující se události, vzory a čísla- což je něco, pro co má jeho dcera očividně mimořádné nadání. Její tajemství? Je slepá. 
Pak se ovšem táta ztratí, Laureth popadne svého sedmiletého brášku a vydají se vstříc záhadě a na velký tajný výlet až do New Yorku. 
V tomhle velkoměstě je její dovednost vysledovat šokující a občas nebezpečné spojitosti dovede do světa plného temnoty. Zachrání tátu i sebe?
Já nejsem neviditelná je spletitá skládačka o tom, že nic se neděje jen tak pro nic za nic a náhoda neexistuje. Třináctý román ( že by přece jen náhoda? :)) proslulého Marcuse Sedgwicka, který nedáte z ruky ani po poslední stránce.

Z mého pohledu....
Jack Peak, otec Laureth a jejího bratra Benjamina je spisovatel. O jejich rodině se nedá říct, že by byla zrovna běžná. Laureth je nevidomá, její bratr zkratuje jakoukoliv elektroniku, které se dotkne. Jejich matka je až přehnaně starostlivá a otec kdysi psával veselé knihy. A abych nezapomněla, je tu ještě Stan- plyšový krkavec. Jack Peak býval slavným a milovaným spisovatelem až do té doby, než se začal až moc zabývat čísly a koincidencí, stává se z toho naprostá posedlost. Jednoho dne odjede na jakousi schůzku, ale už se neohlásí. Matka to moc neřeší a vymýšlí všechny možné důvody, proč nevolá. Výhodou pro Laureth je, že vyřizuje otcovy emaily a tak, když jednoho dne najde email od pana Walkera, že našel Jackův deník v New Yorku, neváhá a rychle blokuje letenky. Druhý den, brzy ráno si vezme matky platební kartu a řekne Benjaminovi ať si sbalí věci, že letí za tátou. I přesto, že vyznat  se na letišti, stihnout letadlo, dát pozor na mladšího bratra a neztratit se v New Yorku vůbec není lehké i když máte zrak v pořádku, Laureth to zvládne skvěle. A jestli najde otce? I přes spoustu překážek se jim to povede a s otcem se opravdu setkají.
Každopádně tato kniha je opravdu velmi čtivá a mile překvapí. Popravdě jsem jí zezačátku podceňovala ale během prvních stran jsem si jí zamilovala, stejně tak jako Laureth- velkou bojovnici. Nikdy jsem si moc neuvědomovala, že všechno se děje z nějakého důvodu a ne jen tak náhodou. Tuto knihu mohu jedině doporučit :)
Nikola

Komentáře

Oblíbené příspěvky