Přečteno: Jablečný koláč naděje

Autor: Sarah Moore Fitzgerald
Počet stran: 187
Počet kapitol: 20
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2014, překlad 2015

Anotace: Oskar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku, a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co to znamená věrnost a kamarádství a jak moc je důležitá síla se nevzdat.
Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

Z mého pohledu...
Během konzumování dvaceti kousků výborného jablečného koláče ( přesně tak se jmenují kapitoly) potkáte Meg, dívku která se po půl roce vrací z Nového Zélandu, protože její nejlepší kamarád a tajná láska Oskar zmizel. Podle všeho a všech veselý, milý Oskar spáchal sebevraždu. Důvod? Neznámý. Poslední dva lidé, kteří věří, že Oskar, který umí péct koláče, které lidem zlepší náladu, je stále na živu jsou Meg a Oskarův bratr Stevie. Důležitou roli v tomto příběhu hraje také Paloma- dívka, která se nastěhovala do domu Meg, když odletěla. Podle všech tvrzení se stala Oskarovou nejlepší kamarádkou. Tomu ale Meg nechce věřit. V průběhu knihy se dozvídáme, jak to celé bylo, co je Paloma zač a jak silné poutu bylo mezi Meg a Oskarem.
Jak už to tak bývá, Paloma je v tomto příběhu "záporák". Shazuje Oskara a nechce dopustit, aby se dozvěděl, co k němu Meg cítí. Totiž, Meg všechno napsala do dopisu, který schovala pod matraci do postele. Dostane se tento dopis Oskarovi v původní verzi?

Pokud máte chuť si přečíst příběh o přátelství a lásce, který nemá jednoduchý, přímý děj, držíte tuto knihu zcela správně!

Komentáře

  1. To může být moc hezké čtení :-) Zvu tě na blog:
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  2. Už som dlho po tejto knihe pokukovala ... vyzerá naozaj dobre :)

    http://booklovers-world.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky