Přečteno: Podzim, na který nezapomenu

Autor: Robin Constantinová
Překlad: Lucie Schürerová
Počet stran: 336
Rok vydání: 2016/ překlad 2018
Nakladatelství: Fragment
Anotace: 

Wren a Grayson mají hodně společného: minulost, které se chtějí zbavit, a budoucnost, pro kterou chtějí žít. Jak dopadne jejich osudové setkání?

Wren je úplně obyčejná hodná holka. Průměrně oblíbená, průměrně chytrá, vždycky ochotná udělat to, co se od ní čeká. Jenže s nástupem na střední má už té své nijakosti právě dost. Chtěla by být jiná, zajímavější. Jenže neví, jak na to. Grayson byl na střední Wreniným opakem: hvězda lakrosového týmu, jeden z nejlepších ve třídě, zářnou budoucnost měl jistou. Pak ho ale vyloučili ze školy za podvody při psaní esejí. Jeho skvělý život se v tu ránu změnil a on dopadl na tvrdé dno. Ačkoliv to tak nevypadá, Wren a Grayson mají hodně společného: minulost, které se chtějí zbavit, a budoucnost, pro kterou chtějí žít. Jak dopadne jejich osudové setkání? Dokážou společně najít svá nová já, nebo jim jejich nadšený, leč poněkud rozpačitý podzimní románek přinese jen další starosti a trápení?
Z mého pohledu...
Abych pravdu řekla, neměla jsem vůbec žádná očekávání. Snad jen předpoklad, že to bude milá letní četba, kterou zvládnu za odpoledne.
A ono to tak opravdu bylo. Wren je klasická průměrná holka, která sama sobě připadá nudná a s nástupem na střední školu to chce změnit. A Grayson? Klasická "hvězda" a trochu badboy. Nicméně svatý rozhodně nebyl a dokonce ho i vyloučili.
Co se ale nestane, Wren potká Graysona a začíná se rozvíjet jejich vlastní příběh. Je tu ale pár tajemství a jeden společný cíl - žít pro budoucnost a pokud možno hodit za hlavu svojí minulost.

Ačkoliv jsem to nečekala, hlavní postavy jsem si dokázala oblíbit. Grayson i Wren mě sice chvilkami pořádně štvali a občas jsem měla chuť je proplesknout aby se trochu probrali, ale oba si u mě našli své místo. Ikdyž Wren mám přeci jenom o něco radši.

Ohledně příběhu - nemůžete čekat nic světoborného. Je to docela průměrný letní příběh se zápletkou, kterou sice neodhalíte celou, ale od začátku vám bude jasné, kterým směrem se celý příběh bude odvíjet. Navíc jsou některé "problémy", které hlavní postavy řeší, docela naivní, ikdyž na druhou stranu je to taková ta klasická americká střední a problémy studentů na ní (nebo v ní?).

Závěrem, jako letní čtení je to fajn. Navíc je knížka menší, než běžné paperbacky, takže jí ještě snadněji strčíte kamkoliv a v klidu si dovedu představit si ji vzít někam na dovolenou.

Hodnotím 70% a za zaslání mockrát děkuji Fragmentu/Albatrosmedia! Vy si knížku můžete objednat přímo tady. 

Komentáře

  1. Pěkná recenze :) kniha má krásnou obálku a hned na první pohled ve mě evokuje léto a klidné pohodové letní čtení. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky