Deset knižních dní - den 6 : Pět emocí

Ahoj všichni!
Výzva už se nám přehoupla přes polovinu a já Vás vítám u šestého článku.
Dnes to bude pět emocí, pojďme tedy na to!

1) Napětí
Jako první pocit tu mám napětí. Znáte ten pocit, když jste uprostřed napínavé knihy a musíte se jít učit, nebo něco jinak "zábavného"? Ano, tak přesně v tu chvíli se stejně nemůžu  na učení soustředit, protože pořád přemýšlím jak to dopadne a jsem napjatá.

2) Smutek
Hlavní postava náhle zemře. Pár, který se k sobě výborně hodí, ale spisovatel na to má jiný názor? A nebo, konečně, knihu zničehonic dočtete, i když jste si chtěli číst jen deset minut. Tak to jsou přesně ty momenty, kdy jsem smutná a dokážu to v sobě nosit klidně i týden.

3) Radost
Radost, když všechno dopadne tak jak má. Hlavní postava a její tajná láska si k sobě najdou cestu, nebo si třeba Maxon nakonec vybere Americu. To mám z nich pak radost, jako by to byly moje děti.. ( Jen mi prosím napište, že tu nejsem jediná divná)

4) Lhostejnost
(Taaak a teď mě prosím neukamenujte)
Taky nesnášíte, když vás někdo nutí do čtení? Tím teď nemyslím do čtení vaší oblíbené knihy.. Nejvíc lhostejná jsem ke knihám, které čtu povinně a ještě jsou nudné. Já chápu, že Janu Eyrovou někdo vybral jako důležitou knihu a určitě to bude i svým způsobem zajímavé, ale ke knize , kterou mám z poloviny přečtenou a pořád mě nebaví jsem trochu lhostejná..

5) Vztek
Ukážeme si dva příklady:

Představte si skvělý večer. Na sobě máte teploučké pyžamo a jste zachumlaní pod peřinou. V pravé ruce knihu a v levé ruce čaj. Naproti vám hoří krb. Máte? Výborně, tak teď si představte, že najednou vás všichni kolem "nutně" potřebují na strašně zajímavé věci, jako je třeba zametání nebo vyndavání myčky.. Upřímně si mě po takovém zážitku nepřejte potkat :D

Druhým příkladem je škola.
Je přestávka, v pravé ruce knihu a čaj máte v termosce na lavici. Přijde první spolužák "Co čteš? Proč čteš? O čem to je? "... Podaří se vám ho odehnat a jakmile zase začnete číst přijde druhý spolužák "Kolik to má stran? To tě jako baví to číst? Proč mi neodpovídáš? " A když už jste opravdu dost naštvaní, tak ještě ke všemu zazvoní... Asi nemusím dál pokačovat..

A co vašich pět emocí?

Komentáře

  1. Pobavil mě popis vzteku - to se mi děje pořád. Oboje. Hrozný, hrozný, hrozný :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky