Knižní radůstky - květen | 2018

Zdravím!
Dneska asi vynechám klasický úvod o tom, jak nám ten měsíc zase rychle uběhl, protože to všichni víme a známe. Místo toho bych vás ráda odkázala na první část tohoto článku - na knížky ze Světa knihy. Myslím, že tato akce nikomu neunikla a doufám, že jste si ji všichni užili. Já se tam letos bohužel nedostala, na druhou stranu se o to více můžu těšit příští rok. :)

Teď už ale k těm přírůstkům mimo Svět knihy. Tím, že jsem si toho spoustu objednala v rámci slev a poštovného zdarma, nemám toho tady tolik a budou to především knížky na recenzi. Mimo ty tu mám vlastně jen jednu knížku a tou bych rovnou začala.

Terapie sdílením (E. Geislerová, J. Bakošová) oblétla celý instagram, facebook i spoustu blogů. Tento projekt vlastně původně na instagramu vzniknul, ale mohu říct, že jsem celkem ráda, že dostal i knižní podobu. Jedná se totiž o rozchodové věty a především pak zprávy. Což samo o sobě asi nic veselého není, ale autorky vytvořily knihu právě z těch vět, které působí celkem vtipně. Na jednu stranu je až zarážející, co lidé vymyslí (nebo teda spíš jak moc nepřemýšlí, když něco řeknou) a jak dokáží v afektu jednat. Je to ale jedna z těch knih, která vám dokáže zvednout náladu v situacích, kdy to nejvíce potřebujete.



A teď už k těm knížkám na recenzi. Za všechny tentokrát vděčím Albatrosmedia (díky), a na některé  už máte recenzi online, takže vám k nim rovnou přidám i odkazy.

První, Prohnilé město (Leigh Bardugo), je druhým dílem k Šesti vranám. Opět je naprosto vymazlená, nechybí v ní mapy a to rovnou dvě, a krásná obálka. A barevná ořízka, samozřejmě. Recenzi už máte online, takže stačí kliknout tady.


Manžela mezi námi (G. Hendricks, S. Pekkanen) mi dorazila jako Reading copy a bude vycházet v nejbližších dnech (31.5.2018). Poslední dobou mě psychologické thrillery celkem zajímají a tenhle se mi líbil, i když k němu mám pár výtek.

Devadesátkrát jinak (Eric Walters) mám zrovna rozečtenou a už teď vám mohu říct, že to vypadá na super letní slaďárnu a ideální knížku na dovolenou.  Navíc ta obálka je naprosto dokonalá.
Poslední nepřečtenou recenzní knížkou je Temný duet (Victoria Schwab). Jedná se o druhý a závěrečný díl Divoké písně a já se nemůžu dočkat, až se do tohoto světa zase podívám. Chystám se na ní tedy v nejbližší době.


Úplně posledním přírůstkem je Předobrý život (J. K. Rowlingová), který jsem stihla přečíst už cestou z pošty. Knížka má 80 stránek a je to projev J. K. Rowlingové k absolventům Harvardovy univerzity. Asi to není žádné veledílo, ale hrozně hezky se četla, je plná krásných myšlenek, které jsou navíc doplněny ilustracemi. Věřím, že až budu mít špatnou náladu, vrátím se k ní a možná mi dodá trochu odvahy, nebo mi alespoň připomene, že i neúspěchy jsou důležité.


Co jste si v květnu pořídili vy? Pište do komentářů!

Komentáře

  1. Ke knihám gratuluju. .) Já měla v květnu úplně jiné starosti, takže mi doma všeho všudy přibyla jen jedna nová kniha. V červnu ale takové „štěstí“ nejspíš mít nebudu. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky