Přečteno: Rafaelova škola 3 - Rohy faunů

Autor: Renata Štulcová
Počet stran: 424
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Maitrea
Anotace: Rohy faunů jsou třetí knihou série Rafaelova škola. Navazují na první knihu s podtitulem Vílí křídla a druhou s podtitulem Tance nág. Rafaelova škola je tajemný romantický příběh s prvky léčitelství, esoteriky a ekologie. Než se dočkal knižního vydání, publikovala jej autorka na blogu. Zaujal nejen dívky školního věku, ale také starší čtenářky všech věkových skupin. Inspirací pro autorku při psaní byla její láska k Zemi, k přírodě, k lidem, k bylinám. Vznikl příběh z poloviny zasazený do našeho současného světa, kde v křivoklátských lesích najdete přírodovědné gymnázium zvané Rafaelova škola. V ní již třetím rokem studuje čtrnáctiletá Marina Fialková, protože si to tak přála její nezvěstná maminka. Marina tak poznává tu druhou polovinu existence, neviditelný svět za oponou. Hledá svoji maminku a později i svou osudem předurčenou lásku.

Nezapomeňte si přečíst první dva díly - Vílí křídla (recenze) a Tance nág (recenze). 

Z mého pohledu...
Tohle je pro mě asi nejoblíbenější díl, co si tak pamatuji ještě z dob, kdy jsem knihu četla poprvé. 
Marina již třetím rokem studuje Rafaelovu školu. Momentálně je tedy v tercii (ročníku faunů). A taky se znova zamilovává - do Plantefonieho (uff, snad to mám správně) a to i přesto, že Arthos stále hledá jejího Lva. To ale není celé - tento díl je opravdu nabitý překážkami, které se Marině dostávají do cesty a řekla bych, že to pro ni je doposud nejtěžší ročník. Kromě všeho, čím si musí podle osnov projít a svého osobního života je tu ještě Aine (její maminka a královna), která se začíná chovat opravdu zvláštně. 

Jak už jsem naznačila výše, tento díl je opravdu nabitý událostmi. Mimo to je to zatím nejsilnější kniha série - pyšní se více než čtyřmi sty stran. (i když pátý díl, který bude vycházet už brzy, ji s naprostým přehledem překoná)
Znovu jsem se zamilovala do kouzelného prostředí, které autorka dokázala vytvořit a už se těším, až se do něj zas vrátím společně s dalším dílem.

I postavy se postupně vyvíjí a hlavně na Marině je poznat, že postupně dospívá a na některé věci už má trochu jiný pohled. Popravdě bych ale uvítala i něco víc o dalších postavách - klidně bych uvítala více Puka i Arthose.

Obálka je jako vždy krásná (i když ty původní byly přeci jenom ještě o něco hezčí) a ilustrace uvnitř naprosto miluji! Mohla bych toho dodat ještě mnoho o tom, jaký má autorka styl psaní nebo talent pro tvorbu atmosféry a prostředí, ale to už bych se opakovala a myslím, že jsem o tom docela dost mluvila už v předchozích článcích.

Za zaslání mockrát děkuji Renatě Štulcové a knížku mohu stejně jako celou sérii doporučit!

Komentáře

  1. Pěkná recenze, musím říct, že mě celá série zaujala. :) Člověk nikdy není dost starý na takovéhle čtení. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky