Přečteno: Jsem single a pomstím se

Autor: Tracy Bloomová
Počet stran: 208
Rok vydání: 2013/ překlad 2014
Nakladatelství: Mladá fronta
Odkaz na ČBDB
Anotace: Suzie Millerová radí ve svém sloupku zoufalým a zhrzeným ženám v problémech s láskou. Sama se však necítí o nic lépe. Jak to, že zase dostala kopačky? Po dalším nevydařeném vztahu, tentokrát s kolegou z práce, se s tikotem biologických hodin a pifkou na celý svět rozhodne, že nastal čas, aby svým bývalým dala za vyučenou. A začne se všem svým exmilencům originálním způsobem mstít. Vzniká tak řada komických situací, ve kterých ji bok po boku provází kamarád Drew. Jenže Drew má před svatbou a se Suzie je mu nezvykle dobře. Že by špatná volba? A jsou opravdu všichni muži prevíti?


Z mého pohledu…
Tohle je jedna z těch knížek, u kterých se celou dobu usmíváte a společně se Suzie plánujete pomstu... Ale teď vážně

Suzie ve svém sloupku radí všem nešťastným a podvedeným ženám, jak se originálně pomstít. Tedy, ne vždy. Ze začátku byla Suzie šťastná a ostatním ženám radila jak si udržet vztah a najít lásku na celý život. To se ale změní ve chvíli, kdy se s ní rozejde kolega z práce. A Suzie si uvědomí, že nenechá chlapy, aby s ní takhle vymetali. A tak začne pro všechny své „exkretény“ vymýšlet originální a vtipnou pomstu. Na Suzie se mi líbí právě to, že nesedí doma a nebrečí. Uvědomila si jednu podstatnou věc – když musela trpět ona, proč by neměli trpět i oni?

Během několika dnů se Suzie podaří obrátit život naruby nejen všem svým ex, ale také sobě. Konečně je šťastná, celý den se usmívá, skvěle se posouvá v kariéře a navíc jí dochází, že chlapa k životu vůbec nepotřebuje. Už si ale nestíhá všimnout, že její kamarád Drew, který má před svatbou je z ní úplně mimo. Místo plánování svatby s Emily tráví spoustu času se Suzie a pomáhá jí s pomstou. Je to ale opravdu jediný důvod, proč je s ní častěji, než se svou nastávající?

Musím říct, že tohle byla pecka. Už jenom ten nápad se mi moc líbí a velmi čtivý styl psaní tomu jen dodává na hodnotě. Kniha není vůbec přeslazená, a je to přesně ta kniha, kterou by si měla přečíst každá. A teď upozorňuji všechny zástupce mužského pohlaví – tohle nečtěte. Upřímně si myslím, že byste se nás, něžnějšího pohlaví, mohli začít bát a to nechcete. Osobně jsem knihu přečetla během sobotního rána, zachumlaná v posteli, s přitroublým úsměvem na tváři. A přesně tak má taková kniha vypadat. Za mě rozhodně doporučuji přečíst, a ať už jste zadané, nebo #foreveralone, věřte, že si v knize najdete své.

Hodnotím 75% a na závěr ještě malý tip – tuto knihu jsem sehnala v Levných knihách a stoprocentně stála pod 60 Kč, takže stačí rozkliknout odkaz a můžete si jí pořídit. 


Komentáře

  1. Skvělá recenze :) Děkuji za tip na zajímavou knihu, asi se po ní budu muset v LK podívat :) Třeba ulovím ještě další poklady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jestli pro ní půjdeš, stoprocentně toho ulovíš víc.. Já také nikdy neodejdu jen s jednou :D
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky