Přečteno: Případ ukradeného zubu

Autor: William Ritter
Počet stran: 267
Rok vydání: 2015/ překlad 2017
Nakladatelství: Host
Odkaz na ČBDB
Anotace: Zábava v holmesovském stylu pokračuje! Ve druhém, rozmařile humorném dílu série s podivínským detektivem a paranormálními jevy v hlavní roli. 
Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být. Zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzvání, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy. 
Nejprve se objeví zákeřní kožoměnci maskovaní jako roztomilá koťátka. O dej později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad´s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neznámá bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamum žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.
Případ ukradeného zubu je pokračování úspěšného románu Jackaby. (česky Host 2015)


Z mého pohledu…
Hned na začátek bych ráda připomněla, že se jedná o druhý díl ze série Jackaby. Na první díl jsem taktéž psala recenzi a podívat se můžete tady. 

Teď už se ale pojďme podívat, o čem tato kniha byla. Opět se s Jackabym a Abigail vracíme do světa, kde je možné vše a nadpřirozené jevy jsou na denním pořádku. Tentokrát se dostáváme na vykopávky, kde je s největší pravděpodobností odhalen dinosaurus. Má to ale jeden háček. Tedy, vlastně dva. Prvním problémem je ztracený zub. Znáte to, prostě vykopete dinosaura a druhý den mu chybí zub. Druhý problém už je o něco vážnější. V okolí začíná řádit jakási bestie, která napadá lidi i zvířata a jediné co za sebou zanechává jsou zbytky zmrzačených těl. Kdo za tím vším stojí? To už si budete muset přečíst sami, ale věřte tomu, že je to stejně dobré, jako předchozí díl.

Co se jednotlivých postav týče, trochu se od předešlého dílu změnily. Jackaby už není tolik šílený a Abigail už není jen ustrašená asistentka, ale stává se z ní výborný detektiv a nejednou přispěje svýmy postřehy k vyřešení případu. Také se dozvídáme něco o minulosti Abigail a Jackaby se ji svým způsobem snaží pochopit a stávají se čím dál tím lepším týmem.

Velká část se také týká Jenny. Jestli si nevzpomínáte, Jenny je duch, kterému patří dům, ve kterém Jackaby a Abigail bydlí. Jenny byla zavražděna, ale zatím není připravená dozvědět se pravdu a tím se osvobodit. Slyšela jsem, že právě o ní by měl být třetí díl, a jestli to je pravda, autor si to velmi dobře předpřipravil.

Musím dodat, že druhý díl je propracovanější, než ten první a zápletka není tak snadno odhalitelná. Že se mi líbí autorův nápad a styl, jakým je kniha napsaná, už je samozřejmostí. Velká pochvala ale patří obálce, která je, stejně jako u prvního dílu, dokonalá. Nejenom, že krásně vypadá, ale také je taková hebká… no zkrátka, když tu knihu vezmete do ruky, nejdřív se s ní pomazlíte a až potom se pustíte do čtení.


Knihu hodnotím 75% a doporučuji přečíst všem, kterým se líbil první díl!

Komentáře

  1. Výborná recenze :) Četla jsem první díl Jackabyho a ten mě hodně bavil, už jenom kvůli tomu, jaký je to podivín :) Na pokračování se proto určitě chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Také se mi líbil Jackaby, jako taková neobvyklá a velmi zvláštní postava :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky