Památník Vojna u Příbrami

Zdravím všechny!
Zanedlouho začínají prázdniny a ve škole nastalo období výletů a exkurzí, takže jsem zpět s rubrikou cestování. Hned ze začátku vás mohu nalákat na fotočlánky z Chorvatska - Omiše, kam zanedlouho s částí třídy pojedeme. Rozhodně se můžete těšit na spoustu fotek, protože když někam jedu, fotoaparát mi nikdy nechybí. A co se článků týče, několik vám jich naplánuji, takže budou vycházet každé dva dny, jako obvykle. Jen s mojí odpovědí na váš komentář mějte prosím trochu trpělivost a je dost možné, že vám všem hromadně odepíšu až po návratu. Je toho poslední dobou trochu moc a už si tak nějak potřebuji od všeho odpočinout.

Nicméně pojďme k dnešnímu tématu. Jak už jste si z názvu mohli všimnout, dnes jsem navštívila památník Vojna u Příbrami. Už v autobuse jsme dostali papír s informacemi, který jsme si měli prostudovat. Přiznávám, já to jen rychle prohlédla a zase odložila, takže to jdu pořádně číst až teď.



Pojďme si tedy říct něco k tomuto místu.
V letech 1947-1949 toto místo sloužilo jako zajatecký tábor pro německé válečné zajatce. Později v letech 1949-1951 zde byl tábor nucených prací a následně vězeňské zařízení pro politické vězně komunistického režimu z let 1951-1961. Vězni byli v tomto táboře zaměstnávání hlavně těžbou Uranu, byli využíváni k plnění úkolů v rámci důlní činnosti a zajišťování chodu lágru.
Pokud by vás to někoho zajímalo, přidávám odkaz, kde si můžete přečíst víc.

Ale jelikož je tento formát článku převážně o fotografiích, tady jsou 😉











Komentáře

  1. Velmi krásný fotky a ten popis k ním.Už se těším na další článek -téma .Pokaždý nějaký zajímavosti .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky